The Boy (2016)


Ett inlägg om en film.Filmen The BoyDet är härligt att bli riktigt uppskrämd
när en är ensam i sommarnatten. Till min glädje fann jag att TV12 skulle visa en skräckfilm igår kväll. Klockan 22 slog jag på TV:n för att titta på filmen The Boy (2016).

Den unga amerikanska tjejen Greta har tagit ett jobb som barnflicka hos ett par i England. Skälet är att hon vill slippa sitt ex som har misshandlat henne. Greta anländer med taxi till ett kråkslott där ett äldre par bor. Men deras åttaårige son Brahms visar sig vara… en docka. Den riktige pojken omkom i en brand 20 år tidigare. Föräldrarna lever kvar och låtsas att dockan är sonen. Nu ska de resa bort och Greta blir lämnad ensam med Brahms och en lista med regler. Självklart fungerar inte Gretas mobiltelefon och det finns ingen internetuppkoppling i huset som ligger ödsligt till. Gretas enda kontakt med omvärlden är via en fast, knastrande telefonlinje och Malcolm som kommer med matvaror. När Malcolm bjuder ut Greta börjar det hända obehagliga saker. Det verkar som om dockan Brahms lever…

Att dockor är både onda och kan få liv känner jag väl till. Jag tänker förstås på Chucky. Men dockan i den här filmen är en pojke. Det här är en typisk skräckfilm. Den pågick till midnatt och nog var det lite läskigt att titta på den ensam. Filmen har en kort rollista och jag gillar att det inte är de stora effekterna som skrämmer utan de små. Sen lämnar filmen mig förstås inte med några större minnen eller mardrömmar, man jag fick ett par timmars skräckunderhållning.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.