Mitt bokår 2018: Åtta plus en unika i juni


Ett inlägg om de böcker jag läste i juni månad.Juni månad blev inte alls som jag hade tänkt mig.
 När blir livet det? Tiden har inte funnits och koncentrationen för läsning har inte varit optimal. Detta till trots blev det åtta plus en unika böcker som jag har njutit av den här månaden.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Juniböcker 2018:

Louise Pennys bok En ljusets lekViveca Stens bok I fel sällskapAnne B Ragdes bok Det är min tur nu

Anne Holts bok I stoft och askaCaroline Säfstrands bok Alltid din dotterStina Jacksons bok Silvervägen

Niklas Natt och Dags bok 1793Steve Engleharts bok The Point ManAnnette Haalands bok Pastor Viveka och hundraårsjubileet


Sju av böckerna köpte jag nya till mig själv,
 antingen i pocket eller inbundna (En ljusets lek, Det är min tur nu, I fel sällskap, I stoft och aska, Silvervägen, 1793 och Pastor Viveka och hundrårsjubileet). En bok lånade jag (The Point Man). En bok fick jag för recension (Alltid din dotter). Tack till Massolit förlag/Norstedts förlag!

Som vanligt var majoriteten av månadens böcker – sju stycken – deckare eller så kallad spänningslitteratur (En ljusets lek, I fel sällskap, I stoft och aska, Silvervägen, 1793, The Point Man och Pastor Viveka och hundrårsjubileet). En bok var en släktroman (Det är min tur nu) och en bok var en feelgoodroman (Alltid din dotter). Sex av böckerna ingår i serier, fyra som senaste delen (En ljusets lek, I fel sällskap, Det är min tur nu och I stoft och aska), en som den andra delen (Pastor Viveka och hundrårsjubileet) och en som den första (The Point Man).

Nio lästa böcker i juni månad, alltså, varav de flesta riktigt bra böcker. Högsta Toffelomdöme fick sex av månadens böcker (En ljusets lek, Det är min tur nu, I stoft och aska, Alltid din dotter, Silvervägen, 1793 Pastor Viveka och hundrårsjubileet). Högt omdöme fick en bok (I fel sällskap). Bara en bok fick lågt omdöme (The Point Man).

Månadens bästa bok är som vanligt svår att utse, men… bara en kan vara bäst och det är… Alltid din dotter.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.