Fredag kväll den 29 juni och lördagen den 30 juni 2018: Fredagsmys och dito lördags


 Kära dagbok…

Helgen har hittills gått i mysighetens tecken. För mig är inte fredagsmys enbart förknippat med att äta eller dricka en massa gott. Det kan också vara att göra mysiga saker eller vara med mysiga människor. Min sambo jobbade till sent, så henne fick jag hänga/mysa med först runt 21.30. Innan dess hängde jag med E och det är väldigt mysigt det också. Vi inledde helgen med att gå till Kvarnen och handla. Jag var så trött på jobbet att jag flexade ut redan klockan 14.45. Då kände jag att jag höll på att ta slut. Men promenaden hem gjorde mig piggare och E:s och min lilla shoppingtur var riktigt mysig. Han är gullig och hjälpsam när en ber honom om ett handtag. Sen förstår väl jag att det inte är världsaroligt att gå och handla med mammas tjej en fredagseftermiddag. Men han klagade ingenting och vi fyllde Dramaten med en massa mat, godis och dryck till fredagen och lördagen.


När jag hade hämtat hem Anna från Äldreboendet 
myste vi framför TV:n med en thriller som Anna hade sett, men inte jag (fast jag har redan glömt titeln på filmen), var sin kall öl och lite cheddarbågar. Jag hade också tidigare på kvällen glott på dokumentären om Ester Blenda Nordström och konstaterat att det nog var en väldigt speciell kvinna, lite Pippi-gener där, bestämt. Boken om henne rekommenderar jag varmt!

∼ ♦ ∼

I morse lurade katterna till sig två frukostar, en av mamma Anna och en av mamma Tofflan. Ja, nån fördel ska en väl ha för att en har två människomammor. Lucifer och Citrus jamade redan vid sextiden och nån timme senare gav jag upp och serverade dem mat. Sen somnade jag om. Ett par timmar senare körde de samma gråtvals med Anna. Jag telefonerade med Annas snälla mamma efter sedvanlig läsning och kaffe på sängen och sprang ner till Butiken på hörnet för att köpa fikabröd. E och jag skulle nämligen till Slottet och Slottsträdgården. Men först läste jag ut den underhållande mysdeckaren om pastor Viveka och bytte till en mera mörk historia, tror jag.

 

Smultron

Jag pallade ett smultron.

Till Slottet är vi visst alltid välkomna! Idag var mormor/Annas snälla mamma/svärmor ensam där med sina kryckor. Vi tog en härlig go-fika innan vi grävde upp potatis och satte lite mer rädisor i potatisens ställe. Sen tog jag även sallad, rädisor, dill och gräslök. Och pallade ett smultron! Vi krattade och plockade upp en hel del äppelkart som hade blåste ner, för Annas snälla mamma hade lite svårt att böja sig ner. Det blev en riktigt skön myseftermiddag med lite påtande i jorden och trivsamma samtal om böcker och annat viktigt. Plötsligt var klockan nästan 16, så vi packade ihop våra saker och E och jag åkte till ICA Heidan för att kompletteringshandla grönsaker och lördagsgodis.


Diskmaskinen är urplockad och delvis fylld igen. E
och jag har ätit kamben respektive kolgrillad chilikyckling med tzatziki och grönsaker, vitlöksbaguette idag igen till E. Jag tog ett glas rött till maten och har öppnat en ny flaska på luftning ifall Anna vill ha ett glas när hon kommer hem. Katterna är lustigt nog inte hungriga än, så jag ska ta ett varv med dammsugaren och vattna våra sjuhundrfyrtioelva krukväxter innan de får nytt i sina skålar. Sen ska här slappas resten av lördagen. Det har varit en mysig fredagskväll och en mysig lördag!

Lördagsmiddag med E

E åt kamben, jag åt kolgrillad chilikyckling.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Film, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.