Den första dagen i juli 2018: Det här livet…


 Kära dagbok…

Min hand

Det finns inget utrymme, det här livet är för svårt för mig.

Juni månad har passerat och det är redan sommarmånaden juli. Juni 2018 var nog årets sämsta månad hittills, för den innebar exakt lika mycket oro och strul som större delen av vintermånaderna. Det är inte bara en gång utan tio som jag har tänkt att jag dsadrkklk den här jävla dsafflö och allt vad den har inneburit. Det har funnits stunder av glädje och kärlek och nöjdhet, men de andra stunderna har srerastt ees argt glala. Jag inser att jag måste ta tag i mitt liv, för ingen annan gör det åt mig. Eller… daar dara i mitt liv saöerlalölö ööalleärä. Det är inte OK. Jag är 56 år och jag vill leva nu.

I natt och i morse sov jag som en sten. Hårt, kallt och drömlöst låg jag genom natten tills jag vaknade. Och insåg att jag inte har nånstans att vända mig i världen. I krislägen finns inget utrymme för att larva med kötider. Nån quick fix finns inte. Jag tänker inte hoppa framför tåget, trots att möjligheten är betydligt större nu. Nej, tåget har blivit min tröst. När jag hör det vet jag att jag lever och så kämpar jag ett tag till.

På onsdag är det min namnsdag och det kommer inte nåt kort eller nåt telefonsamtal från mamma, det blir heller ingen jordgubbstårta i nån trädgård. Jag önskar att jag aldrig hade blivit född. Det här livet är för svårt för mig. Och jag har ingen att fråga om råd. Tänk om nån bara kunde bjuda ut mig på en fika på stan efter jobbet…

∼ ♦ ∼

Boken Den goda dottern och kaffe på sängen

En otäck bok vars baksidestext lovar ännu mer spänning än jag hittills läst mig till.

Igår hann jag precis sätta mig i bästefåtöljen efter dammsugningen när min sambo kom hem. Jag pladdrade på tills jag insåg att jag… pladdrade. Sen plockade jag upp boken jag valt ut för att läsa härnäst. Tänkte att 500+ sidor nog var lite väl mastigt nu när jag är ”så trött”. Men jisses vilken bok det är! Så otäck! Titeln och baksidestexten lovar ännu mer spänning.

Den där titeln får mig för övrigt att tänka på jag att jag aldrig var nån god dotter, trots att min pappa sa det en gång. (Han dissade dock mina ”flickaffärer” i samma mening.) Nu är det försent. Jag har inget att vara dotter till längre. Och nån egen dotter har jag inte. Det finns bara jag kvar. And I just want to burn out and fade away.

Det är söndag och jag sitter och planerar middagen. För livet går vidare även om det är för svårt för mig. Vad var det ni sa?..

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Den första dagen i juli 2018: Det här livet…

 1. etuna1 skriver:

  Det låter som om det jobbiga fortsätter :/ :/ :/ …inte bra 😦
  Jag o sambon har varit o shoppat idag. Ingen av oss gillar shopping men ibland är det tvunget. Tyvärr så var vi inte direkt ensamma på Biltema o IKEA. När vi kom hem fick vi premiärparkera på vår som vi nyss fått efter 1,5 år i kö. Sedan har vi slipat spackel och målat taket och tvättat kläder. Det har med andra ord varit en effektiv dag men nu är vi ganska trötta….
  Ta hand om dig! …o grattis på namnsdagen i förskott (själv saknar jag mormor o farmor som alltid ringde och/eller skickade kort på min namnsdag).

  Gilla

 2. Merete skriver:

  Åh, hadde jeg bare vært i din by på navnedagen skulle du blitt bedt på fika!! Håper at juli blir en bedre måned, gode tanker til deg, beste tofflisen! Klem!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det hade varit kjempemoro. Kanske kan vi fika nån gång i framtiden.
   Juli månad innebär semester och jag vet inte om det är bättre än att jobba.
   Klem! ❤

   Gilla

   • Merete skriver:

    Ja, fika hadde vært trivelig!
    Skjønner at det med ferien ikke er enkelt, har du mulighet til å jobbe deler av den og heller ev ta den resterende senere?
    Klem! ❤

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Jag får se hur det blir med semester och jobb. Jag kan inte skjuta på semestern längre fram så mycket och jag inte heller spara dagar, det finns ett maxantal. Sen ändrar sig inte jobb och fritid för det, det finns kvar. Bara att kämpa på.
    Tack för din omtanke, Mette! ❤
    Och du.. när du kommer till Uppsala, då SKA vi fika!!!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.