Midsommardagen 2018: Allt var gott och underbart och dessutom grillpremiär på Main Street


 Kära dagbok…

Strumpor med piller

Gårdagens huvudvärkstabletter satt kvar på strumporna.

Igår på midsommardagen mådde jag oförskämt bra. Nej, jag spottade inte i glaset på midsommarafton, men jag kände när det var nog. Vi skulle ju ta oss hem till fots, bara det… Sen ville jag inte slösa bort en dag med baksmälla. Jag kan faktiskt inte minnas när jag var bakis sist. Med stigande ålder och ökande vikt tål jag förstås mer alkohol. Men jag har också blivit betydligt bättre på att känna när det är dags att stoppa. Det var extra skönt att vakna och bara må bra på midsommardagen. Kan tänka mig att det var många som behövde ta huvudvärkstabletter och annat. Själv hade jag bara tabletter på mina lustiga strumpor. Jag köpte tre par roliga strumpor för ett tag sen. Nåt sköj ska en få ha när en annars är så tjockis-svart och trist i klädstilen.

Niklas Natt och Dags bok 1793 och kaffe på sängen

En bra bok och kaffe på sängen är bästa sättet att börja en ledig dag.

Midsommardagens morgon inleddes på sedvanligt sett. Jag läste rätt mycket och sörplade på bra med kaffe. Det är bästa starten för mig på en ledig dag. Just för tillfället är jag inne i en riktig bokslukarperiod. Faktum är att jag inte gör mycket annat än jobbar och läser. Äter och sover, förstås, men… Böckerna är mina hemmavänner och mina resekamrater, mina drömmar och mina flyktställen. Jag lärde mig läsa tidigt i livet och det är nåt av det bästa jag har gjort. Nåt annat bra jag har gjort är att sluta röka, men det ska jag inte älta så mycket om här. Jag minns inte ens om det är 14 eller 15 år sen jag slutade röka i höst efter att ha blossat i nästan 30 år. Hurra för mig!

 

Eftermiddagskaffe med bulle och kex

Go-fika på midsommardagens eftermiddag.

Efter frukost hasade vi iväg till Korgtassen för att handla tillbehör till middagen, kattmat och lördagsgodis. Vi såg en koltrast som sjöng. Nåt gott till kaffet slank också ner i påsen, men gräddfilen höll jag på att glömma två gånger tack vare (?!) en man i solbrillor som stod bakom mig i kassakön och skrek kärleksord i sin mobiltelefon. Vad är det med folk som skriker ut sina mest privata och personliga saker i mobilen i en ICA-affär? Ja, vad är skillnaden mot att skriva dagboksinlägg på en blogg, kanske nån undrar. Då kan jag tala om att blogga för mig har flera funktioner, inte bara att skrika kärleksord på internet. Jag tränar mitt skrivande, jag får ur mig sånt som gör ont och sånt som är roligt, jag kan ventilera utan att det kostar mig nåt, jag når dem som bryr sig, jag roar mina fiender (måste ju underhålla dem också) och jag glömmer inte bort vad jag har gjort om dagarna. Skälet till att karln’ med solbrillor skrek intimiteter i sin mobil kan ha varit att hans lurar var glapp. Igår tog vi till exempel en rejäl go-fika på eftermiddagen innan vi gav oss ut på nästa äventyr: att hämta nåt som Fästmön hade glömt på jobbet samt att skörda från vårt land. Vi tog rädisor, sallad, dill och gräslök. Mums!


Hemkomna till Main Street påbörjade vi middagen. 
Vi grundade med var sin GT på balkongen. På Korgtassen hade vi hittat en annan sorts tonic än Schweppes som vi ville prova, Ekobryggeriets Nordic tonic. Vi hade köpt hem två sorters tonic och igår provade vi fläder. Det var gott!

GT på Gordon's gin och Ekobryggeriets Nordic tonic fläder

Vi drack GT på Gordon’s gin, men provade Ekobryggeriets Nordic tonic med flädersmak i stället för Schweppes.


Lucifer spanade på fåglar och chilin växer så det knakar, 
men till sist blev vi utkörda från balkongen där grillmästarinnan ville härja fritt. (De orden vi hörde när grillen skulle monteras…) Jag gick in i köket och gjorde sallad och borstade färskpotatis lätt. Midsommardagen blev alltså grillpremiär. Och nej, vi grillade naturligtvis inte med kolgrill utan med elgrill. Inget os, ingen rök. Anna och E åt karré, jag åt kyckling. Underbart gott!

 

Deckarspelet

Jag vann sex raka matcher, eller nåt…

Kvällen tillbringade vi mest på balkongen där jag tvingade Anna att spela Deckarspelet. Spelet köpte vi hösten 2013 på vägen hem efter att ha besök vännen Gunilla i Dalarna. Jag vann väl sex raka matcher innan vi kröp in. Deckarspelet är lite lärorikt, men mest knäppt, framför allt deckargåtorna. Rekommenderas för vuxna som vill ha en stunds lättsam underhållning.

Vi hängde ett tag i vardagsrummet, men det var bara tråkiga program på TV, så jag läste. Ögonlocken blev tyngre och tyngre och till sist blev det tandborstning och god natt. Då hade Lucifer legat ganska länge i soffan och sovit med öppna ögon… Asså den kattkillen, han är för söt…

Lucifer med framtassarna

Söt kattkille som sover med öppna ögon.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.