Måndag kväll den 18 juni och tisdagen den 19 juni 2018: Ingen vill väl leva på nåder..?


 Kära dagbok…

Lucifer sover med ett öga stängt och höger tass fram

Lucifer håller högertassen för att det ska gå vägen.

Det hände sig igår kväll att jag blev bjuden på en smärre pizzafest. Ja, jag fick ju betala själv, men tillfället var valt för att fira lite. Än är emellertid inget klart för den det berör, men jag håller min vänstertumme och Lucifer håller högertassen att det ska gå vägen. Ett uns flyt för personen ifråga vore inte helt fel. Att slippa stå i skuld längre och i stället börja stå på egna ben. Ingen vill väl leva på nåder. Jag har varit stenhård och det har inte varit lätt. Det får jag äta upp nu i andra sammanhang. Men jag ska aldrig påstå att jag får tacksamhet tillbaka. Påstådd godhet borde däremot inte vara villkorad i de bästa av världar, men där hamnar även jag ibland när jag inte tänker mig för. Vi ska tala om detta nån gång. Längre fram, när det gör mindre ont. Nu håller vi tumme och tass och hoppas kunna ta itu med nästa olösta öde. Livet fortsätter nämligen att göra ont.

Kex

Kexprovning igår.

Gårdagskvällen innehöll inte enbart pizzafest utan även kexprovning. Lite sött behövde vi medan vi smälte intrycken. Fästmön skrev kloka ord, jag höll mig i bakgrunden. Ibland är det svårt att veta vilket ben en ska stå på. Men det klart att även jag tänker, hoppas, irriteras och blir förbannad. Vissa ting har jag lärt mig att hålla inne med. Alla strider behöver inte utkämpas. Det är bara att inse att alla inte har förmågan att tänka längre än näsan räcker. Jag vill gärna tro att jag är lösningsfokuserad, men jag är ingen trollkarl. Däremot har jag koll på tiden.

∼ ♦ ∼

Frukost med yoghurt och bär kaffe och boken Silvervägen

Bär i skålen, kaffe i muggen och obehagligt i boken.

Jag vaknade till en blåsig och kall tisdag. Anna gjorde sig så fin i morse eftersom hon ska jobba över före utgång. Min första morgonstund blev litterär precis som igår, men i morse kom jag i alla fall ihåg att jag hade köpt bär. Dessa förgyllde frukostyoghurten mycket liksom boken jag läser. Silvervägen är oerhört obehaglig. Författaren bygger upp en stämning och i tiden utspelar sig det hela vid midsommartid. Det gör historien extra läskig. I kväll ska jag läsa vidare, jag är knappt halvvägs i boken och ensam med katterna. Igår kväll strök jag det mesta av tvätten och så dammsög jag. I kväll kanske jag slutför strykningen och suger lite grann, bara. Jag har lovat att komma och hämta Anna och på hemvägen ska vi handla lite, E kommer ju på fredag.

∼ ♦ ∼

Det har varit en märklig arbetsdag. Det pågår ett spel som jag har svårt att få grepp om. Jag har fått en projektreservplan som jag ska studera och efter den kraxa fram en kommunikationsplan. På torsdag formulerar vi budskapen i detta delikata. Sen är jag ledig i tre dar och på måndag får jag lön.

Livet går… på. Vissa saker står still, andra förändras. Till och med Familjen Katt är förändringsbenägen. Mini sussar plötsligt gott i farfarsfåtöljen, Lucifer gillar Pojkrummet och Så Jävla Gullig a k a Citrus, ligger gärna på röda mattan. Tre liv som jag får vara med att dela ansvaret för. Livet som inte levs på nåder utan i kärlek hemma hos oss.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort. Och gör ont.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 18 juni och tisdagen den 19 juni 2018: Ingen vill väl leva på nåder..?

 1. Jobbigt när det händer saker på jobbet men man inte vet vad, riktigt, om jag förstår dig rätt.

  Men du, Pizza, det kan man äta både för att fira men även annars. Nu blev jag riktigt sugen på pizza, men, det är lunch här på jobbet nu och det vankas, soppa 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Nja, det är min verklighet och bara jag gör det jag ska och inget annat går det bra.
   Pizzan var riktigt tunn och god, det var länge sen jag åt sån vanlig.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.