I stoft och aska


Ett inlägg om en bok.Anne Holts bok I stoft och askaJag har nog både läst och äger samtliga
av Anne Holts böcker. Bäst tycker jag om Hanne Wilhelmsen-serien. Dels därför att dess huvudperson Hanne Wilhelmsen är lesbisk, men också för att hon är en sån stukad fågel – och ändå framgångsrik. Igenkänningsfaktorn är alltså två tredjedelar.

Framgångsrik lär jag aldrig bli – på nåt plan. Läsa däremot är jag rätt bra på. Nyligen avslutade jag den tionde boken i Hanne Wilhelmsen-serien, I stoft och aska.

I den här boken jobbar Hanne Wilhelmsen precis som i den förra med Henrik Holme. Dessa två är ett udda par. Hanne, numera rullstolsburen, fortfarande mycket speciell och Henrik, duktig polis med svåra tics och andra tvångsbeteenden. Tillsammans blir de emellertid oslagbara och märkligt nog fungerar det för dem att samarbeta kring så kallade cold cases, gamla olösta fall. Det fall som har hamnat på Henrik Holmes bord är ett fall där en förälder till en påkörd och avliden flicka döms för mord på den andra föräldern. Henrik Holme inser ganska snart att Jonas är oskyldig och försöker få Hanne med på spåret. Hanne, däremot, är mer intresserad av en känd främlingsfientlig bloggare som har tagit livet av sig och menar att detta är mord. Mitt i allt detta försvinner en liten flicka och hon har en viss central roll i den här deckaren.

Under läsningen av den här boken blev jag väldigt glad, dess dystra teman till trots. Jag tycker att Anne Holt har hittat tillbaka till kriminalgenren. Boken är spännande, språket korthugget liksom dess huvudperson och karaktärerna är realistiskt skildrade. Beskrivningen av Henriks olika tics känns trovärdig, liksom Hannes periodvis skymtande sorg och smärta.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.