Tisdag kväll den 12 juni och onsdagen den 13 juni 2018: Gyllene, guldigt


 Kära dagbok…

Fina mattor på trägolv

Fina mattor. Det vill ha!

Det kom hem och var übertrött igår kväll. Att gå med kattsoppåse, hämta paket, köpa TV-tidning och försöka köpa medicin till ögat var ett bra straff. Det blev förbannad, för det fanns ingen medicin till ögat. Kunde prova koksalt, vilket fanns hemma. Äh, huvudsaken är att det inte är dags för den vita käppen än. Hemkommen växlade det några ord med en granne. Det kände att det levde och att det var lite trevligt. Måste straffas. Startade dammsugaren medan det drömde om de fina mattorna på läkarmottagningen. Katterna utfodrades, fyra räkningar betalades, nytt bank-ID installerades, strykbrädan revs fram och strykningen utfördes. Kläderna fördes in i garderoben. Hårbollkattspya torkades upp på balkongen innan det satte sig ner för att försöka få en stunds läsro och dricka ett glas vatten. Läste TV-tidningen. Ett bra program på en hel vecka. Läste ett halvt kapitel i boken på gång. Ingen ro. Gick in för att skriva, men då höll Windows på att installera en uppdatering. Ett tag såg det ut som om drivrutinsproblemet hade löst sig. Det var fel. Vattnade krukväxter. Instagramappen funkade inte heller – maj gadd vilken kris/vilket liv!

∼ ♦ ∼

Boken I stoft och aska och kaffe på köksbordet

En gyllene start på onsdagen – läsning och svart kaffe.

Det blev tidig sänggång. Det var och är trött. Det sover oroligt och vaknar flera gånger om natten. Tågen som passerar har ingen roll i detta, så här har det varit i många år. För det mesta fungerar det ändå, för stunden känner det sig svag. Men det har väl med ätandet att göra. Precis som när mamma hade gått bort går det trögt att få ner nåt. Tuggorna växer i munnen. Jorå, det har försökt. Igår vid lunchen. Men ett par gafflar ris och dito grönsaker räcker emellertid inte. Det är en stor och fet person och kroppen chockas. Till lunch idag köpte det en ostmacka och drickyoghurt som det åt lite grann av. Att försöka går, att tvinga sig går inte, det mår illa hela tiden. Det gör som sin mamma periodvis, dricker vatten och svart kaffe.  I morse, efter en skön dusch, gick det i alla fall bättre att läsa än igår. (Däremot glömde det att smörja in sig, så huden på armarna, främst, kliade.) Det blev en gyllene start på dan. Anne Holt har kommit igen i den här boken, I stoft och aska, jämfört med den förra i Hanne Wilhelmsen-serien, Offline. Rasismtemat är emellertid kvar även den här boken, men nu har Anne Holt skrivit en riktig deckare igen. Tänk, tio böcker har det blivit totalt om Hanne Wilhelmsen, den lesbiska, numera före detta polisen.

∼ ♦ ∼

Taket i Universitetshuset

Taket i Universitetshuset är fantastiskt…

Dagens höjdpunkt jobbmässigt var eftermiddagens nätverksträff. Det är guld värt att få träffa andra kommunikatörer i organisationen när en är ensamkommunikatör på sitt arbetsställe. (Efter mötet pratade det med flera stycken!) Nu har det emellertid ett allt mer gott och nära samarbete med den centrala kommunikationsavdelningen – båda avdelningarna finns i Segerstedthuset. Men ibland kan till och med en sån som det, som är van vid ensamarbete, sakna nära kollegor att bolla kommunikationsfrågor med. Högsta Tjifen är faktiskt kommunikatör i botten. Dessvärre har hon  inte tid att agera bollplank mer än när det verkligen, verkligen behövs. Dagens träff hölls i Universitetshuset, en byggnad som är ganska nyrenoverad. Inte bara ett gyllene tillfälle för kontakt, det blev ett gyllene tillfälle lokalmässigt sett. Nätverket fick höra om universitetets traditioner, glitter och glamour och avslutningsvis bjöds det på bubblor. Med bubblorna i kroppen var livet betydligt enklare att leva. Och mer guldigt. (Dessutom överlämnade det ett brev till Lars. Icke parfymerat, inte ett läppstiftsmärke – mellanhanden var ju frun.)

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort en enda jävla kamp. Varenda förbannade dag.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, HBTQ, Jobb, Krämpor, Personligt, Sociala medier, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.