Nationaldagen 2018: Borden och sånt


 Kära dagbok…

Alice B Toklas självbiografi

Den här boken blev jag påmind om igår kväll.

Svenska flaggans dag blev plötsligt Sveriges nationaldag och därmed röd dag (ledig dag för kontorsråttor med flera) för ett antal år sen. Jag tog studenten den här dagen för 38 år sen, men då var den inte nån helgdag. Idag vet jag inte hur många som firar dagen, det verkar mest vara nyblivna svenskar och rassar. Jag är ingetdera och jag vet ingen i min bekantskapskrets som firar dagen.

Skitsamma, det är skönt med en ledig dag. E är också ledig och min sambo börjar jobba klockan 16, så vi fick alla tre sovmorgon. F, som skulle hälsa på oss, blev kvar hos sin kompis i natt, och kom hem medan jag satt här och skrev. Själv sitter jag och skriver, som sagt var. Tänker på gårdagskvällen när jag blev påmind av nån via Instagram om boken Alice B. Toklas självbiografi. Ja jisses, det är inte utan att jag känner mig som Gertrude Stein ibland. Därmed skulle Anna vara min Alice B. Toklas, alltså. Boken fick jag i alla fall 1983 av vännen Kerstin i Backen. Jag borde ta upp bekantskapstråden vi fann och jag släppte för några år sen.

∼ ♦ ∼

Det är mycket jag borde göra, men just nu känner jag mig sliten och vill bara vara. Jag tror att Anna känner lite likadant. Vi har pratat om tråkigheter som storstädning och det blir väl så att vi lägger ett par dar av semestern på det. Tar typ var sitt rum och betar av. Här är förskräckligt dammigt och hårigt, trots att vi dammsuger så ofta. Men i morse tog vi det bara lugnt. Jag läste ut den senaste boken i Morden i Sandhamn-serien och fortsatte med den senaste boken i Neshov-serien.


Jag har varit och köpt svindyr, men lättlagad middagsmat 
till mig och barna. Anna har nätshoppat mat både till jobbet och till hemmet. Vädret är sisådär och nån större lust att göra nåt storslaget har jag inte. Till och med familjen Katt tänker bort alla borden… En slö dag, den här lediga dan mitt i veckan.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Mat, Personligt, Sociala medier, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.