Fredag kväll den 11 maj och lördagen den 12 maj 2018: Kräkande kille och brukad jord


 Kära dagbok…

Vår lille kille har varit dålig. Lucifer har kräkts. Och det inte bara en gång utan flera gånger. Min erfarenhet av katter och katters hälsa är begränsad, men vi googlade och använde även sunt förnuft för att komma fram till att det måste bero på värmen. På nätet fick vi lite tips och idag är han bättre, om än inte jättepigg. Fast det är å andra sidan ingen annan av katterna – eller vi heller. Det blev liksom sommar bara så där.

Lucifer vid datorn Citrus på skärmen

Lucifer vid datorn och Citrus på skärmen. Strax efteråt kräktes han – fast inte på datorn.


Det var perfekt väder för räkor och vitt vin igår kväll. 
Det intog vi på ballen*. Katterna var förstås helgalna, men Lucifer, som brukar vara ivrigast med sin kraftfulla lilla tass, var inte riktigt OK. Detta gjorde att vi inte riktigt kunde planera resten av helgen. Så vi tog det lugnt efter räkorna, torkade en och annan kattspya och kollade ikapp Morden i Sandhamn,inspelade på DVD-hårddisken. Det är oroligt när små barn är sjuka. Men när katter är sjuka är det nästan värre – de säger ju ingenting om hur de mår utan ser bara ynkliga ut.

∼ ♦ ∼

I morse var det fortsatt oroligt. Till sist gick vi upp båda två. Fästmön gav katterna var sin liten portion mat. Lucifers mat finfördelades. Allt gick bra, men den stackarn var förstås hungrig och ville ha mer. Det fick han – men inte förrän på eftermiddagen. Resten av förmiddagen läste jag ut en bok, bytte till en födelsedagsbok och läste lite grann. Sen gjorde vi oss redo… att bruka jord eftersom Lucifer verkade OK igen. Han ville till och med ha människofrukost…

 

Äppelblom i slottsträdgården

Blå himmel och äppelblom lika rosa som mina armar.

Vi for till Slottet och Slottsträdgården för att bruka jorden. Där har vi fått ett eget land av Annas snälla mamma och hennes L. Vi satte potatis och sådde fröer som förhoppningsvis ska bli grönsaker. Jorden var torr, Anna vattnade rikligt. Vi fikade på vatten och medhavda bullar. Himlen var blå och mina armar blev lika rosa som äppelblommen. Det var en härlig eftermiddag, men vi blev helt slut och orkade inte gå ner på stan och köpa skor (!) sen. Det blev ballehäng** med öl och nötter och utan katter. Och det var en helt perfekt lördag. Nu ska vi hacka sallad till middag och senare blir det musiktävling på TV. Anna rumsterar om i köket och det är bäst att jag masar mig ut dit och kollar vad som försiggår.

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen
**ballehäng = balkonghäng


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredag kväll den 11 maj och lördagen den 12 maj 2018: Kräkande kille och brukad jord

 1. Jag var ju tvungen att kolla in erat trädgårsarbete när jag läste att ni också varit pyssliga 🙂 Vad trevligt att ni fått ett eget land att bruka !

  Ser ju kanon ut det där, nu är det bara att vänta.. 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vi får se hur det blir. Den potatissort vi hade tänkt köpa var slut och den vi sen köpte… nja, vi får se… Fröna hoppas vi mer på, men nu behövs lite regn också. 😛

   Gilla

 2. Glömde skriva, vad tråkigt att missen mådde dåligt, hoppas hon är piggare nu

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är vår kattkille som är dålig och kräks, kattflickan och kattmamman mår bra. Han kräktes i morse igen efter att ha mått bättre igår. 😥

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.