Onsdagen den 9 maj 2018: Låg jättetjockis ser illa (ut)


 Kära dagbok…

Lite låg. Jag fattar inte riktigt varför… Vädret är härligt, solen skiner och temperaturen ligger så där strax över behagliga 20 grader. Min sambo hade öppnat ett av glasen på ballen* igår eftermiddag och stod och vinkade åt mig när jag var på väg hem från jobbet. Sen fixade hon mat – sallad och grillad kyckling med baguette. Jag fick njuta ensam på ballen en stund. Problemet när vi har ett helt glas öppet är att katterna inte kan vara där ute. Tänk om de får syn på en fågel i ett träd och bara kastar sig ut – från tredje våningen. Nej usch, det vill vi inte vara med om.

 

Kaffe och Den åttonde dödssynden

Jag laddade med riktigt go-kaffe och lite läsning före promenaden.

Varför är jag låg när jag har det så gott? Kanske för att jag har det just så gott. Jag insåg att jag är jättetjock just nu, med världens mage, framför allt. Och så har jag fått ont i ett knä. Det tyder på att jag väger för mycket. Det räcker alltså inte med att promenera minst fyra kilometer per dag för att hålla vikten – inte när en sätter i sig en massa skräp… Anna har redan börjat skärpa till sig, jag började i måndags. Knäet är inte bättre och jag har inte ställt mig på nån våg, för jag känner mig som en flodhäst och vill inte bli en deprimerad flodhäst också. Fast det är jag väl redan. Så… bara att ta sig i kragen, bita ihop och försöka stå emot när alla möjliga godsaker lockar. Igår kväll insåg somliga i familjen att det var semifinal i en viss sång- och musiktävling på TV. Till detta är det kutym med nåt gott att tugga på. Mitt motbud var då att vi alla tre skulle promenera över till Korgtassen för att köpa nåt. Jag laddade i förväg med riktig go-kaffe och lite läsning. Fast sen tog jag ingen plånbok med mig och då är det lite svårt att köpa nåt, inte ens tandkräm kunde jag handla. Nä, jag fick vara utan och kände mig ståndaktig där jag senare satt på ballen först, vid datorn senare, och dissade sagda tävling som jag tycker bara blir sämre och sämre. På lördag kväll ska jag försöka motarbeta allt motstånd och glo, för det finns väl inget annat att göra. Det är nämligen för mörkt kvällstid på ballen för att kunna läsa. För övrigt behandlar jag knäet med Linnex. Det är tur att jag har så fula ben att jag inte blottar dem i solen, för Linnexbehandling och sol är ingen lyckad kombo.

∼ ♦ ∼

Citrus på sofflocket

Att göra oss av med katterna är inget alternativ. Citrus är ju också Så Jävla Gullig.

Arbetsdagen kändes oändlig idag. Det är väl så när en vet att en ska vara ledig i fyra dar. Men ledig innebär förstås att städa hemma, det behövs ju alltid. Sist tog jag dammning och dammsugning, Anna har dammsugit sen dess och jag behöver gissningsvis dammsuga i morrn. Det gror igen snabbt. En tycker att en gör så fint. Sen flyger katthåren omkring och majsolstrålarna hittar obevekligt nya dammkorn. Jag står inte ut, helt enkelt. Det gör inte Anna heller. Valet är mellan pest och kolera: en klarar inte av att det är skitigt och en har ingen lust att dammsuga när det är varmt. Dammsugningen brukar vinna. Att göra oss av med katterna är inget alternativ, så jag betackar mig för den typen av goda råd. Jag älskar katterna. Ungefär som när jag fick ”rådet” att använda hjälpmedel när jag läser. Jorå, det gör jag, jag är inte dum i huvet. Både linser och glasögon, två sorters av de senare, använder jag, liksom bra belysning, men det funkar ändå inte optimalt. Kanske är jag låg för det också. Kroppens degeneration, liksom…

Men… den gamla tanten har trots allt orkat arbeta idag. Hon jobbade med intranätet på diverse håll och var på två möten där hon bland annat minnesantecknade på ett. Hon fick ett uppdrag att trolla fram en kommunikationsplan. Hon kunde vidare konstatera att ord är viktiga, ord är svåra, ord kan fördunkla eller förtydliga, de kan märkas, såra… Ja ja, du vet allt det där redan.

∼ ♦ ∼

I kväll är E och jag ensamma, för Anna jobbar. Jag kom inte undan utan det blev till att laga maten vi/han skulle ha ätit första maj, när vi festade på buffé på China Garden. För egen del hoppade jag nuggets, ris och sås och tog nåt smärre. Dock inte chips, choklad eller kakor trots att det suger i söttarmen. Jag får avsöta mig med sötnöten Lucifer i stället.


Och just som en känner sig som lägst 
kommer det där mejlet som gör att en lyfter… upp huvet. Lite grann, i alla fall. Tack K!

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Musik, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.