Mitt bokår 2018: April, april, läsningen stod INTE still!


Ett inlägg om böckerna jag läste i april.


 

Födelsedagsmånaden är över. Det känns som om jag har börjat hitta till en vardag, en ny vardag. Men liksom den gamla vardagen – och helgerna, förstås! – inrymmer den läsning. Jag har hittat läsformen igen och är nu uppe i normala värden. Extra roligt är det att hitta bra, olästa böcker i hyllorna i Bokrummet. Jag har faktiskt inte läst min sambos alla böcker, till exempel. Även Anna har kommit igång med läsningen. Nu sitter vi ofta om kvällarna i var sin fåtölj med en bok. Att läsa på balkongen går förstås också bra. Och vid köksbordet. I april läste jag tio böcker – back to business, alltså.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Aprilböcker 2018:

Ninni Schulmans bok Välkommen hemAnnika Estassys bok Gröna fingrar sökes

Berömda svenska böckerKristina Ohlssons bok Lotus blues

Kristina Ohlssons bok Mios bluesKristina Ohlssons bok Sjuka själar

Russ Harris bok LyckofällanAnna Bågströms bok Ögonvittnet

Olséni o Hansens bok Ester Karlsson med KFrida skybäcks bok Bokhandeln på Riverside Drive


Fyra av böckerna lånade jag av Anna 
(Välkommen hem, Lotus blues, Mios blues och Sjuka själar). En bok köpte jag ny (Berömda svenska böcker) och en bok hade jag köpt second hand (Lyckofällan). Två böcker fick jag för recension från Norstedts förlag (Gröna fingrar sökes och Ögonvittnet) och en bok fick jag i födelsedagspresent av Anna (Bokhandeln på Riverside Drive) – TACK!

Det var mest spänningslitteratur jag läste i april (Välkommen hem, Lotus blues, Mios blues, Sjuka själar, Ögonvittnet och Ester Karlsson med K), men det blev också en fackbok (Lyckofällan), en uppslagsbok (Berömda svenska böcker) och två romaner (Gröna fingrar sökes och Bokhandeln på Riverside Drive). Två böcker bildade en serie tillsammans (Lotus blues och Mios blues), medan en bok var en fortsättning på en serie (Välkommen hem) och en bok den första i en blivande serie (Ögonvittnet) – eller kanske två (Ester Karlsson med K).

Av aprilböckerna fick fem böcker högsta Toffelomdöme (Välkommen hem, Gröna fingrar sökes, Sjuka själar, Ögonvittnet och Bokhandeln på Riverside Drive), tre böcker fick högt omdöme (Berömda svenska böcker, Lotus blues och Mios blues) och två fick medelomdöme (Lyckofällan och Ester Karlsson med K).

Månadens bästa bok… oj så svårt att välja bara en… blir två, dårå, i var sin genre. Icke helt oväntat blev det Gröna fingrar sökes och Ögonvittnet.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.