Lördagen den 14 april 2018: Jordigt, orange och svindyrt


 Kära dagbok…

Kaffe och Sjuka själar på sängen

Så här ska en ledig dag startas. Boken Sjuka själar är förresten sjukt spännande!

En lördag ska inledas med kaffe på sängen och en bokMen den här dan inleddes med ett brak mitt i natten. Nej, det var inte nån explosion som härom natten – den missade vi totalt, trots att vi sover med öppet sovrumsfönster. Natten mellan fredag och lördag hamnade en blomkruka på golvet i vardagsrummet. Ja, jag undrar hur… Starkast misstänkt är Lucifer, den inte så särskilt smidiga kattpojken jag bor med. Lite senare på förmiddagen, när vi klivit ur sängen och börjat fundera över hur vi skulle planera vår lediga lördag, hade Lucifers mamma Mini haft skojigt med en blomkruka i Djungelrummet. Det mesta av yuccapalmen Ingrids jord låg på golvet och den fina, äkta mattan som jag lät kemtvätta före flytten. Nej, familjen Katt låg inte bra till hos mig igår. Men sen är de ju så söta att ens hjärta smälter… Till frukostbordet, till exempel, fick vi sällskap av vår hårige son som klämde sig upp på en stol och precis fick upp huvet över bordskanten för att studera bordets läckerheter. Det går inte att vara arg länge på en sån gullponke…

∼ ♦ ∼

Vi behövde handla lite så första utflykten gick till soprummet och vidare till Torgkassen och Systembolaget i Kvarnengallerian. Där noterade vi att Bettan hamnat på golvet – precis där hon hör hemma. För nån matta kan hon inte hålla sig på, uppenbarligen.

Bettan namnskylt

Bettan låg på golvet där hon hör hemma.

∼ ♦ ∼

Efter att ha lämnat våra inköp hemma gick vi upp på stan för att kolla en affär som var stängd igår och lite annat. Fästmön var på jakt efter vissa ting och hade en födelsedagspeng att sätta sprätt på. Jag var med och glodde. Sen blev vi fikasugna och det var inte det lättaste att hitta nåt bra och luftigt ställe att fika på. På fredagen blev vi skitirriterade på att Sveriges fjärde stad inte har restauranger som tog emot gäster som plötsligt fått lust att äta ute – allt ska jämt bokas. På lördagen insåg vi att vi inte var de enda som ville fika utomhus i det vackra vårvädret. Till sist hittade vi ett bord vid ett öppet fönster på Wayne’s coffee. Strax därpå fick jag skaka tass med två bekantingar till Anna.

∼ ♦ ∼

Vi strosade än hit, än dit. Vi hamnade på Åhléns fast det fattade inte jag. Där slog inte bara Anna till på en klädtrasa, även jag gjorde det. En orange. Jag var överlycklig – tills vi skulle gå ut och larmet gick. Nu visade det sig att det var innehållet i Annas påse som orsakade larmet. Självklart hade hon inte snott nåt – det var en larmknapp som inte var borttagen.

Påse med orange innehåll

Jag köpte en orange klädtrasa.

 

Anna med öl och nötter på Chruchill Arms

Anna tycker inte att det är roligt när jag bestämmer, fast det här målet föll henne nog på läppen trots den snipiga minen.

Efter larmet var vi lite medtagna, men vi tog oss till Martina där Anna köpte svindyra ostar till vår lördagsmiddag. Vi har nog aldrig köpt så dyra ostar… Jag hittade en disktrasa ovanpå några marmeladburkar. Vi köpte ingen marmelad, men jag berättade för butikspersonalen att där låg en trasa. Butikspersonalen var annars mest orolig för att dess fingrar skulle lukta av de svindyra ostarna vi hade köpt. Ibland undrar en lite över… människor…

Därefter blev det äntligen jag som fick bestämma målet. Det blev Churchill Arms och en kall, härlig lager samt salta jordnötter till. Där fick vi tillfälle att gosa lite med en söt och yster hundpojke som gillade att äta de nötter vi tappade samt kissade – utåt till.

 

∼ ♦ ∼

Jag och Anna dricker Ginger Joe på balkongen

Skål på oss!

Sen gick vi hem med våra påsar och fulla blåsor. Det var riktigt rart på ballen* så vi satt där med katterna och läste och päste**. Jag öppnade var sin Ginger Joe och serverade snacks till. Det är viktigt att ha täta kontroller av vätske- och saltnivåer när det börjar bli varmt.

Inte blev vi hungriga förrän solen började sänka sig bakom träden och husen. Jag skrev lite först och lät en flaska Barolo lufta under tiden. Ostarna hade fått ligga framme och de var ljuvligt mjuka och smakrika när vi sen serverade dem. Anna hade också köpt salta kex och små vitlöksbrödpinnar – underbart goda. Oliverna kom från Torgkassen. Jag behöver väl inte säga att det blev en toppenmiddag på ballen???

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen
**päste = myste


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.