Söndagen den 15 april 2018: Konst och firande, Konstigt firande eller Konsten att fira


 Kära dagbok…

Anna skär tårta

Födelsedagsbarnet skar första biten.

Även den som inte fyller jämnt utan med en etta på slutet kan behöva firas i flera dagar. Detta har sin förklaring och jag tänker inte fördjupa mig i den. Är det nån som retar sig är det bara att sluta läsa nu. Annars går det bra och är dessutom roligare om nån vill glädjas med min sambo som uppenbarligen har en familj som bryr sig och tycker mycket om henne. 

Själva födelsedagen inföll på en lite dum dag i år, så firandet spreds ut. Idag väntade vi familjens manliga representanter till eftermiddagskaffet. Igår var vi och hämtade en Trillertårta hos butiken på hörnet. Nog skulle Anna få lite smaskigt och nog skulle hon slippa göra tårta själv i år, tänkte jag. Sen skulle jag förstås ha betalat betalat själva tårtan, men det blev inte så. Jag får betala nåt annat i stället.

På förmiddagen ringde farbror Bosse och tyvärr blev det så att han inte kom upp och fick smaka det goda bakverket. Farbror Bosse var jättearg på att det bara går att betala parkering via en app här och jag förstår honom fullkomligt. Det är helt idiotiskt. Alla människor har nämligen inte smartphone. Men Anna gick ner och pratade med sin pappa en lång stund, medan jag stod i fönstret och vinkade. Sen kom hon upp med blommor, choklad och present. Jag fick riktigt dåligt samvete att vi inte stod på oss och tvingade upp honom, men som alltid händer flera saker samtidigt. Vi var liksom inte klädda när han ringde och sa att han stod utanför, till exempel… Anna sprang ner fort, medan jag sprang in i badrummet – och hade sönder pappas halskedja som jag brukade bär om halsen. BAJS! Nu hänger allt skrammel utom guldtackan, en present från Anna på min 50-årsdag, i en tjock klockkedja. Där hänger också mina föräldrars, morföräldrars och farföräldrars vigselringar, ifall nån är intresserad.

Sen började Anna hänga lite konst och så plingade det på dörren. Utanför stod E och hans pappa och de ville i alla fall fika med oss och äta tårta. Jag är så glad att de kom!

∼ ♦ ∼

Det kom upp en hel del på väggarna här idag. Det kom även upp ett lass diverse till vinden, bland annat mammas balkongstolar, som vi inte har plats för just nu. Veckotavlan togs ner från hallen och den ska sättas upp i köket. Men det sparar vi till nån annan dag. Vi vill ju inte fresta på grannarnas tålamod med alltför mycket spikande.


Medan Anna höll på att rota med nåt 
fixade jag en riktig kalkonmiddag. Vi hade glömt handla en del saker, så Anna fick gästspela i köket för att göra smaskigt vitlökssmör. Och NU är det min tur att hoppa in i duschen och bli renhårig.

Kalkonfilé med pommes grönsaker sås vitlökssmör

En riktig kalkonmiddag.

∼ ♦ ∼

Jorå, jag har läst lite idag också. Och glatt mig åt förfrågan om att recensera ytterligare en bok från Norstedts, kanske den kommande veckan. Då får vi gäster från utlandet, så uppdraget blir inte utfört, bara kanske påbörjat, nästa vecka. Men kul att bli tillfrågad!

Kaffe och Sjuka själar kapitel 56 på sängen

Så här började jag söndagen – med kaffe och Sjuka själar på sängen…


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.