Fredag kväll den 13 april 2018: Läka sig


 Kära dagbok…

Mynt på kaffekvarn

En ska inte slå mynt av att det är lite synd om en, utan en får fylla på med energi och läka sig.

En ska inte slå mynt av att det blir lite synd om en, men när en får kritik som är befogad, fine. Fast att bara få negativ kritik när en vet att en har gjort bra saker också… det gör i alla fall mig ledsen. Fnurror på diverse trådar, med andra ord. Och såna är jag mycket för att reda ut så snart det går. Det är emellertid lite svårt när det blir för generellt och svävande. Jag kom av mig. Mitt eget, mina tankar och idéer, höll jag inne med, likaså min kritik. Det räcker väl att en blev ledsen..?

Att hitta energipåfyllning och läka sig. Verktyg för att komma upp. Jag tänker att jag ändå är nöjd som inte hängde ut, som inte pratade om frustrationen och irritationen jag känner när jag själv gör mitt bästa så mycket att jag svettas, medan andra… Andra verkar antingen loja och gör som de tycker eller flamsar och är sociala. Jag lämnar efter mig… verk. Och lite besvikelse över mig själv att jag inte vågar vara mer lättsam. I min värld är det viktigare att leverera. Så. Bort nu, svarta tankar. Jag ska föra en del av dem vidare till rätt person i morgon, det lovar jag mig.

∼ ♦ ∼

Mandeltårta

Socker och fett löser de flesta knutar.

Fästmön och jag strålade samman på stan. Strosade lite. Hos min vän GrekenKafferummet Storken bjöd Anna på fika. Kakan var underbar som alltid. Socker och fett löser de flesta knutar. Vi drog vidare till några affärer med vi resonerade om var middagen skulle intas. För den skulle intas på lokal hade vi bestämt sen tidigare.

En grekisk början kunde ha fått en grekisk fortsättning. Men till Costas Taverna går vi nog inte igen. Klockan var cirka 17 när vi klev in i en öppen, men tom restaurang. Bord för två kunde inte uppbringas, allt var inbokat – till klockan 18.30… Eh..? Det var uppenbarligen bättre att restaurangen var tom i en och en halv timme än att två personer åt middag lite snabbt. Nej, till Costas ska en gå om en är ett sällskap på fyra. Då är det lätt att få plats utan att ha beställt bord i förväg. Jag vet för det har jag provat tidigare. Nej, jag går inte till ställen som gör sig märkvärdiga.

∼ ♦ ∼

Whiskey sour

Fräsch och somrig fördrink.

Anna hade hört talas om en persisk restaurang. Jag hade tidigare ätit lunch på Kadbano. När vi kikade på menyn utanför såg den mycket tilltalande ut. Vi steg in. Några bord var upptagna, vi fick välja var vi ville sitta. Mannen som serverade oss visade sig vara en person jag möter utanför mitt hem på vardagsmorgnar där han morgonpromenerar sin stora hund. Trevligt bemötta blev vi och han kände igen mig på grund av min kedja som jag har i jeansen. Vi tog en whiskey sour medan vi funderade över maten. Riktigt fin var drinken, somrig, fräsch, nästan lika god som pappas version. Sen åt vi kyckling i valnöts- och granatäpplesås, jag med pommes, Anna med örtris. Till maten drack vi ett spanskt vin, för ovanlighetens skull. Men jag litade på min morgonkompis. Vinet passade ypperligt till maten. Maten var en smaksensation, en upplevelse. Fräscht, gott och riklig portion. Hit går vi igen!


Sen gick vi hem till Main Street 
och drack GT på en uppvärd balle*. Läkningen fortsatte.

GT

GT på en uppvärmd balle i stan.

∼ ♦ ∼


*en uppvärmd balle = en uppvärmd balkong

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 13 april 2018: Läka sig

  1. MarveW skriver:

    Gott att kunna unna sig ibland!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.