Fredag kväll den 6 april och lördag dag den 7 april 2018: Att lägga sig på plus


 Kära dagbok…

Ibland behöver en lägga sig på plus hos sin partner. Jag kände att jag hade försummat min sambo en aning och att det hade blivit lite för mycket vardag och inte så mycket mys. Samtidigt är det svårt när vi, som en kollega uttryckte det, har 18 katter som fäller hår just nu vilket kräver städning så snart en är ledig och dessutom jobbar väldigt olika tider. Men inget är omöjligt. Och när fredagskvällen blev barnfri beslutade jag att handla hem lite vuxengodsaker så att Anna och jag kunde ha en midnattsfest (eller lite tidigare) när hon slutade jobba. Jag köpte hem en kasse från Myrtos. Kassen innehöll en massa smaskigheter – dolmas, fyllda paprikor, oliver, fröknäcke, ftipiti, tapenade, torkade päron – allt för under tvåhundringen (189 spänn).


Jag kompletterade med 
tre smakrika ostar, jordgubbar och choklad till dessert och ett riktigt gott och dyrt Amarone.


Det är faktiskt inte svårare än så här att lägga sig på plus.

∼ ♦ ∼

Boken Lotus blues och kaffe på sängen

Den är svår, boken.

Lördag och ledig dag ska inledas som sig bör, det vill säga med kaffe på sängen och en stunds läsning. Jag hade inte så mycket ro i morse (och boken är… svår…), dessvärre, eftersom jag behövde skena upp på stan och göra några ärenden innan jag skulle åka ut till Förorten och hämta E och hans dator. Sen ville jag hinna umgås lite med Anna, köpa middagsmat och skjutsa Anna till jobbet. Självklart stressade jag upp mig, men allt klaffade. Ärendena avklarades enligt plan och nu finns det paket till nästa veckas födelsedagsbarn. Mat införskaffades och sändes även med Anna till matlåda. Tonåring med utrustning hämtades, innan dess skjutsade jag Anna – med matlåda – till Äldreboendet. Tonåringen var förvånansvärt pigg, men gick och la sig genast och har inte synts till sen vi kom hem till Main Street. Jag har dammat och skrämt ut katterna på ballen*  det vill säga dammsugit. Badrummet och gästtoan sparar jag till i morgon att städa. Det har varit en catfight mellan kattkvinnorna i köket, så att vattenskålen blev fontän (jag har torkat upp). Men en stund vid datorn har jag tagit mig. Nu är det dags för lite sent eftermiddagsfika medan jag plockar ur diskmaskinen. Allt för att ligga kvar på plus.

Paket i kasse

Redo för födelsedagsfirande.

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.