Onsdagen den 4 april 2018: Med livet knappt i behåll


 Kära dagbok…

Tår

Vi fotgängare i Uppsala vill ha våra tånaglar kvar, cyklistgalningar!

En bilförare körde bil med mobilen i handen, en bil körde nästan på mig på ett övergångsställe (jag tittade först innan jag gick över, bilen höll inte fartgränsen), ett antal cyklister cyklade på trottoarerna alt. gångbanorna och ett par cyklistgalningar touchade mig på övergångsställen. Ja, som fotgängare lever en farligt i Uppsala – kommunalpolitikerna värnar här enbart om cyklister. Att bilförare fipplar med sina mobiler är straffbart numera, det vet jag. Att de sen gör det i sina firmabilar – Fejax var firman – är ännu mer idiotiskt eftersom de är företagets ansikte utåt (vem vill anställa/hyra lagbrytare?). Och en cyklist som uppenbarligen var på väg till Kyrkokansliet klippte nästan tånaglarna av mig på trottoaren. Inte olagligt vad jag vet, men baske mig inte särskilt kristligt. Skärpning i trafiken önskas!!! Det är ett under att jag kom till jobbet med livet i behåll!

∼ ♦ ∼

Kycklingkorv köttbullar och pasta på spisen

För ett halvår sen trodde jag väl aldrig att jag skulle stå och steka köttbullar till en tonåring en tisdagskväll.

Det var tur att jag hade en lugn och avkopplande kväll igår. Den kunde ju ha blivit min sista… För ett halvår sen trodde jag väl aldrig att jag skulle stå och steka köttbullar till en tonåring, men det gjorde jag och njöt av det. Fast själv åt jag kycklingkorv till pastan. Jag har mina gränser. Fästmön och E hade köpt go-fika på dan och sparat till mig. Det blev en skön kväll och jag kunde sitta en stund på ballen* och njuta av läsning och kaffe med godsaker till. Som sällskap hade jag… inte E, men en katt på var sin sida om mig. Mammakatten låg inne, fast inte i min skrivbordsstol – kors i taket! – utan ovanpå äldste bonussonens säng som står på högkant i Djungelrummet, f d Mellanrummet. Och när det blev för kallt gick jag in och satte mig i ovan nämnda skrivbordsstol och telefonerade med mammakusinen B. Det blir alltför sällan jag ringer. Sist vi hördes var det förresten mammakusinen B själv som ringde för att framföra ett dödsbud. Nu pratade vi om lite roligare saker.

∼ ♦ ∼

Boken på bilden i mitten ovan läste jag förresten ut igår. Nu bytte jag till en deckare igen, även denna gång en av Annas böcker. Det finns alltså även litterära fördelar med att flytta ihop – en har inte alltid läst sin sambos alla braiga böcker.

Böckerna Gröna fingrar sökes och Lotus blues

Bokbyte igår från koloniträdgårdsarbete till detektivdito.

∼ ♦ ∼

Decemberregn

Det regnade idag, men regn är i alla fall bättre än snö.

Det regnade lite i morse, men jag noterade det inte så mycket – jag hade ju fullt sjå att vara uppmärksam på galningar i trafiken så att jag överlevde promenaden till jobbet. Det var i vart fall skönt att slippa minusgraderna. Här var två grader plus när jag gick. Dan fortsatte att vara grå och plusgradig och efter lunch började det regna igen. Jag jobbade mest med mitt nyhetsbrev och så hade vi enhetsmöte på eftermiddagen. Det blev en del repetition, men även om en har hört saker tidigare tycker jag att en kan försöka hålla för handen när en gäspar och framför allt, hålla sig vaken och inte snarka. Det var så jag skämdes å somligas vägnar. På plussidan idag uppvägdes folks oförskämdheter av att jag hann med ett intressant samtal med herr Fredag som jag tyvärr alltför sällan umgås med på jobbet. Vissa människor ger energi, medan andra slukar energi och givetvis föredrar jag de förra.

Nu ska jag ta kväll med spänning, först i form av verkliga livet (När livet vänder), sen i form av det fiktiva livet (Modus). Låta armarna, de onda, få vila och försöka få värken att dämpa sig…

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdagen den 4 april 2018: Med livet knappt i behåll

  1. MarveW skriver:

    Trafiken är farlig ibland. Jag tänkte på det härom dagen, att det inte tycks hjälpa att vi alla har samma utbildning – vi kör väldigt olika ändå.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.