Mitt bokår 2018: Spänning och höga omdömen i mars


Ett inlägg om de böcker jag läste i mars.Det första kvartalet av 2018 är slut. Inte sitter jag så ofta i Bokrummet och läser hemma, men det är där alla vår böcker finns. Lika mycket tid som tidigare för läsning finns inte heller. Ja, alltså tiden är ju densamma – 24 timmar/dygn – men med samboskap och nytt hem kommer andra prioriteringar. Hur som helst har jag alltid en bok på gång, precis som tidigare. Under mars månad läste jag sex böcker och det är trots allt mer än en bok i veckan.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Marsböcker 2018:

Karin Wahlbergs bok Lätta ditt hjärtaKhaled Hosseinis bok Och bergen svarade

Mikael Bergstrands bok Den sorglöse hemsamaritenMikaela Bleys bok Louise

Kristina Appelqvists bok Den fjärde paktenNinni Schulmans bok Vår egen lilla hemlighet


Tre av böckerna fick jag/vi 
(Lätta ditt hjärta och Den sorglöse hemsamariten av vännen FEM och Och bergen svarade av vännen Jerry) – TACK! Två böcker köpte jag nya och inbundna (Louise och Den fjärde pakten). En bok lånade jag av min sambo (Vår egen lilla hemlighet).

I mars månad läste jag tre ”vanliga” romaner (Lätta ditt hjärta, Och bergen svarade och Den sorglöse hemsamariten) och lika många deckare (Louise, Den fjärde pakten och Vår egen lilla hemlighet). En bok hade en mer rolig framtoning, men var ändå seriös (Den sorglöse hemsamariten). Fyra av böckerna ingick i serier (Lätta ditt hjärta, Louise, Den fjärde pakten och Vår egen lilla hemlighet).

Av marsböckerna fick fem högsta Toffelomdöme (Lätta ditt hjärta, Och bergen svarade, Louise, Den fjärde pakten och Vår egen lilla hemlighet). En bok fick högt omdöme (Den sorglöse hemsamariten).

Av många bra böcker är det svårt att välja den bästa. Därför väljer jag två. Månadens bästa ”vanliga” roman var Och bergen svarade. Månadens bästa deckare var Vår egen lilla hemlighet.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mitt bokår 2018: Spänning och höga omdömen i mars

  1. Härligt när böckerna är så bra! 😊

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.