Välkommen hem


Ett inlägg om en bok.Ninni Schulmans bok Välkommen hemEtt fynd i våra bokhyllor
var Ninni Schulmans deckare Välkommen hem. Men pinsamt nog kom jag på att jag hade gett bort den i julklapp till min sambo (då ”bara” min fästmö) – som ännu inte har läst den. I morse läste jag den sista sidan i boken och jag hoppas att mina rysningar, stön och ”å nej!”-rop inspirerade henne att läsa boken. När det gäller läsning är vi lite ur fas vi två just nu, nämligen. Jag läser som vanligt så ofta och mycket jag kan, medan Anna har tagit en läspaus.

Polisen Petra Wilander är tillbaka i tjänst igen efter en tids sjukdom. Som tidigare jobbar hon med Christer Berglund. Men den här gången får Christer ta ett steg tillbaka eftersom hans syster Tina blir inblandad i en mordhistoria. Journalisten Magdalena Hansson känner inte för att delta i klassåterträffen ute i en stuga i skogen men både hon och Tina går dit. Inte helt förvånande faller alla tillbaka i sina gamla roller och festen spårar ur. Under en spökvandring hittas en av festdeltagarna mördad.

Det här är både obehag och spänning redan från start. Vi som har deltagit i återträffar med högstadieklasser fattar just det där med obehag, mobbning och att falla tillbaka i gamla roller. Jag minns min egen återträff tio år efter vi hade slutat nian. Det var en hemsk tillställning! Den här fiktiva återträffen är inget undantag, men det som skiljer evenemangen åt – det i boken och mitt eget – är att det mördas i boken. Inte bara en gång heller. Kan det vara den mobbade Danjel som har rest sig från graven för att utkräva hämnd? Nånting är det i alla fall som springer omkring i en vit mask i skogarna och tar livet att klasskamraterna en efter en…

Ruggigt så det förslår samtidigt som relationerna – såväl nya som gamla – beskrivs väldigt realistiskt och trovärdigt. Ninni Schulman kan verkligen skriva bra och spännande böcker. Hur ska det gå nu när jag måste vänta på nästa? För den här boken slutarde med lite av en cliffhanger…

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.