Våffeldagen, eftermiddag och kväll 2018: Våren är i luften, men var är pärmjäveln???


 Kära dagbok…

Träd mot blå himmel

Vår i luften.

En härlig vårdag är snart till ända. Det var alldeles bra att min sambo lockade ut mig att möta henne efter jobbet, för det blev en skön promenad. Visserligen behövdes simborgarmärke på vissa ställen, men det var premiär för min del vad gäller gympadojor. Mina fötter, som varit instängda i ett par täta Reebok under vintern, tackade mig för de luftiga Adidasskorna.  I natt ska det emellertid komma snö och vi har nya minusgrader att vänta. Reebokskorna står ännu i hallen.

På ballen* var det för hett att sitta på eftermiddagen, men Anna kom på hur en kunde öppna och släppa in lite luft i alla fall. Det var då vi kom att tänka på… pärmen…

 

 

Våffla med grädde och sylt

Slafsigt, men gott.

Vi har fått smaka på våren i alla fall. För idag var det inte bara sommartid, som jag inte alls förstår vitsen med, idag var det våffeldagen. När vi kom hem blandade jag ihop en smet och sen gräddade jag våfflor som var så goda att till och med Anna blev förvånad. Spraygrädde och hjortronsylt samt kaffe serverade jag till godsakerna. Det var betydligt godare än det slafs det ser ut som på bilden.

Katterna hängde en stund med oss ute på ballen, men även för dem var det varmt. De har i stället rejsat genom vardagsrummet och hallen eftersom de utsvultna stackarna inte får mat, hur mycket de än jamar och stryker sig mot våra ben. Lucifers slickande på plastpåsen till tidningar som ska kastas har inte heller hjälpt till att fylla matskålarna. Jorå, de ska få mat senare. Själva tänker vi snaska på ett par goda ostar jag köpte igår och till det korkar jag upp nåt gott rött, oklart vilket.

Tavla med bubbelplast

Den nakna tjejen har kommit hem inramad och i bubbelplast, men den jävla pärmen är bara borta.

Vi har fått några saker att tänka på. Först ska vi klura ut hur vi ska sätta upp de nakna tjejerna, varav jag hämtade hem en idag, på sovrumsväggen. Några småtavlor återstår också att sätta upp, men där är vi ännu inte riktigt överens. Utöver detta försöker vi komma ihåg var vi har ställt en pärm med information av praktisk art rörande vårt hem. Där är vi inte överens alls. Vi beskyller båda den andra för att ha ställt pärmen på nåt bra ställe ”eftersom det var du som glodde i den sist”. Nu har jag rivit i Bokrummet, i vitrinskåpet, i klädkammaren, i min garderob, i två garderober i smatten utanför badrummet och sovrummet – utan framgång. Anna har glott i Bokrummet igen (eftersom jag inte ser så bra eller nåt…) och i några av sina lådor och möbler. Den jävla pärmen är bara borta….

To be continued…

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Våffeldagen, eftermiddag och kväll 2018: Våren är i luften, men var är pärmjäveln???

 1. MarveW skriver:

  Ser med spänning fram emot var den försvunna pärmen kommer att dyka upp.

  Gilla

 2. Igår fick vi verkligen smaka på våren 🙂 härligt väder ute. Dock blev det inga våfflor för mig, är faktiskt inte så förtjust i varken det eller pannkakor.

  Hoppas ni hittar pärmen 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Underbart väder! Idag har det varit lite sol, men betydligt kallare igår. Och så snöade det lite kort, men ändå, här… 😦
   Pärmen… om den existerar… 😉

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.