Lördagen den 10 mars 2018: Städat och hemhandlat till Main Street


 Kära dagbok…

Lucifer sussar

Lucifer är nog också tonåring för han kan sussa jämt.

Veckans första lediga dag för min del och trött var jag. Vid sjutiden gick jag upp som en zombie och utfordade De Håriga Hungrigas Skara. Sen knoppade jag ett tag till. Fästmön började inte jobba förrän klockan 13 idag, så även hon kunde ta sovmorgon. Familjen Katt åt, sket och gick också och la sig. E vaknade alldeles av sig själv och inte alltför sent. (Men jag minns hur det var när en var tonåring och trött jämt…)

När jag så smått vaknade till ordentligt fixade jag kaffe på sängen åt oss och ägnade en stund åt min bok på gång. Efter frukosten dammsög jag. Det var skönt att ha torkat av badrummet och gästtoan samt att jag dammade igår kväll, för då var det bara dammsugning och golvtorkning på schemat idag. Jag var trött i morse, men kände mig rätt utvilad efter att fått sova till cirka 8.30. Och att få ligga kvar i sängen och läsa och dricka nyperkolerat kaffe och veta att en inte ska iväg genast på nåt… det är det bästa med en ledig dag, tycker jag!

Kaffe och boken Och bergen svarade på sängen

Den bästa starten på en ledig dag.

∼ ♦ ∼

När Anna traskade iväg till jobbet tog E och jag den limegröna Dramaten som Anna har fått av Inna och gick till Kvarnen för att handla. Det är ju Melodifestivalsfinal i kväll och även om det är urusla bidrag som ska visas och lika urusel programledning kan vi inte låta bli att glo. Till det behövde vi förstås snacks och godis, läsk och öl, men jag köpte även mat. Och en ny tandkräm. Jag kan inte gå omkring med blå tunga och blåa tänder…


Det var stor hjälp att ha Dramaten med, men också E
Och innan vi lämnade gallerian tvingade jag in gossebarnet på bokhandeln. Där hittade jag en bok till mig själv, jag har ju inga böcker sen tidigare… Det var ingen reabok, men den kostade bara 89 spänn och liksom ropade på mig.

 

Kex på TVtidningen

Eftermiddagsfika serverat på TV-tidningen för min del.

Hemma på Main Street torkade jag några golv innan jag serverade E och mig eftermiddagsfika. Nästa gång ska E få hjälpa till med städningen, lovade jag. Efter fikat telefonerade jag numera före detta vännen Jerry, en väldigt multitaskande person.

Nu är frågan om jag inte ska hoppa in i duschen innan jag häller ner mig en stund i bästefåtöljen för att läsa. Middagen går snabbt att laga i afton och Anna ska hämtas först klockan 20.

 

 

To be continued…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Mat, Musik, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördagen den 10 mars 2018: Städat och hemhandlat till Main Street

  1. Jerry skriver:

    Hahahaha, du är för roligt du! Multitaskande person…. shit är väl det jag kan säga om det epitetet! Hahaha!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.