Fredagen den 9 mars 2018: Gråbrun dag med blåa tänder och tunga och ett stort, rött hjärta


 Kära dagbok…

Fredag-t-shirt

Det är fredag.

Så var vi där igen. Fredag. Som vanligt undrar jag vart veckan har tagit vägen. I kväll är det bara E och jag hemma eftersom Fästmön jobbar. Jag hoppas att det går bra för henne. Lite fundersam är jag med tanke på att viss sjukvårdande utrustning bestämde sig för att börja krångla igår. Nu har hon en provisorisk lösning medan hon väntar på ytterligare ett provisorium till dess att permanent utrustning levereras. Det är lätt att glömma att Anna har en kronisk sjukdom, för hon gör inte särskilt stor affär av det. Inte som vissa människor som liksom är sina sjukdomar. Lite orolig är jag i alla fall, så när hon slutar klockan 21.15 i kväll åker Clark Kent* och jag och hämtar hem henne. Sen hoppas vi att det går bra att jobba resten av helgen också.

∼ ♦ ∼

Antikintresserad i Orsa

Intresset är det inget fel på, men kunskaperna räckte inte långt igår.

Om det är fredag idag var det torsdag igår. Anna och E låtsades att det var lite helg och åt kött. Till mig stekte Anna en kycklingfilé. Jag äter visserligen mat två gånger om dagen nu, men jag äter mindre portioner. Och så rör jag ju på mig cirka 40 – 50 minuter varje vardag. Jag mår bra och jag känner att jag börjar orka mer rent generellt. Fast mina amatörvärderingar av Antikrundan från Orsa igår kväll var ganska usla. Jag fick flera nollpoängare och ett antal fullpoängare, men nästan inga poäng där emellan. Det blev till att trösta sig med en go-fika, nåt jag kan göra med gott (!) samvete nu. Anna hade varit nere på brödbutiken på hörnet och inhandlat tre underbara kardemummabullar… Det är så lustigt, för en gång på typ vikingatiden, jobbade jag mycket med/anlitade som kund en av Trillrarna som vid den tidspunkten försökte starta en konferens- och cateringverksamhet. Uppenbarligen har det gått bra…

Kardemummabulle

Tröstbulle från Trillers!

∼ ♦ ∼

Korsningen St Eriks torg Gustavianum

Gråbrunt på väg till jobbet.

I morse föll tung blötsnö ner på mig och E när vi traskade iväg mot jobb respektive skolbuss. Det är visserligen varmare ute, men jag kan inte ha min fina skinnjacka när det snöar så här blött, då blir den alldeles förstörd. Därför fick jag svettas i min dunjacka. Samtidigt står den emot väta bra och jag kan ju faktiskt använda luvan om jag inte vill bli blöt i håret. Tillvaron blir rätt gråbrun när det är sånt här väder. För att inte tala om hallgolvet hemmet… Där har vi svarta klinkers, men för tillfället är de mest grå. Vi ska helt klart skaffa en större dörrmatta. Och så ska jag dra av golvet med en mopp i helgen. Jag tänkte städa lite. Eftersom vi har tre katter behöver vi dammsuga varannan dag. Det är verkligen min tur nu, Anna har dragit omkring flera gånger på snabeldraken, medan jag bara har gjort det nån gång samt torkat av i badrummet och på gästtoan. Men jag vill också ägna lite tid åt E i helgen. Det blev inte så mycket sånt den förra eftersom vi höll på med vinden på lördagen och storhandlade i ett par timmar i söndags. Det är i alla fall väldigt skönt att mina flyttkartonger är borta – och det går lättare att dammsuga i Mellanrummet. Men jag är förföljd av flyttlådor, till och med på jobbet…

Flyttkartonger på jobbet

Till och med på jobbet finns de, flyttlådorna…

∼ ♦ ∼

 Mini i skrivbordsstolen

Konkurrensen om skrivbordsstolen hemma är hård.

Idag har det varit gott och blandat på jobbet. Jag har haft dåligt samvete för att jag inte gjorde nåt nyhetsbrev idag, när jag inte lämnade rapport från ett möte igår. Rapporten brukar nämligen utesluta nyhetsbrevet. Men eftersom flyttkartongerna skulle hämtas fick jag ta ledigt. Visserligen jobbade jag lite hemifrån igår – trots att konkurrensen om skrivbordsstolen hemma är hård. På jobbet idag har jag har i stället för nyhetsbrev och rapport fortsatt textgranskningen av ett antal sidor på engelska samt gjort en uppföljning och en revidering av en kommunikationsplan. Textgranskningen av såväl de svenska som de engelska sidorna blev klar och kan nu börja publiceras på vårt intranät. Hurra vad vi är bra, J och jag!

∼ ♦ ∼

E äter hamburgare

E godkände min matlagning i kväll igen. Det känns bra.

Fredagskvällen sänker sig över Main StreetE har fått hamburgare och pommes, jag har ätit kycklingburgare. Det var extra roligt att prata med E i kväll, för jag märker på de frågor han ställer att jag faktiskt kan prata lite mer vuxet med honom. Och så fick min mat godkänt i kväll igen. Nu ska jag påbörja städningen innan jag softar en stund i bästefåtöljen. Det kan ju vara skönt att börja lite smått med det mindre roliga, så att jag kan ägna mer tid åt E i morgon. Igår kväll klarade jag av all strykning, förresten, medan Anna lagade mat. På agendan i morgon står att vi ska handla kycklingspett till middag och lördagsgodis. Vidare måste jag bara köpa en ny tandkräm. Jag vet inte vad det är för fel på den tub Pepsodent White Now Gold jag köpte, men jag blir alldeles blå på tänder och tunga av den, inte alls vit som det står. Känner mig som en riktig Belgian Blue

∼ ♦ ∼

Jag avslutar med en bild som tydligt bevisar hur älskad en viss mormor på mitt jobb är… Det är härligt med röda hjärtan och kärlek.

 

Signe och Inez älskar sin mormor

Signe och Inez älskar uppenbarligen sin mormor mycket.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredagen den 9 mars 2018: Gråbrun dag med blåa tänder och tunga och ett stort, rött hjärta

 1. annanilssonspets skriver:

  Jag var i dina hoods för ett par veckor sen men ni var precis nyinflyttade då… nästa gång kommer jag förbi, Emma bor ju vid V torg. kram

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det har varit rätt kaotiskt här på många sätt, allt står inte i bloggen, så det kanske var rätt bra att du inte dök upp…. 😮 Men nu så… Fast vi bor inte vid V-torget, mer åt S:t O-hållet till. Titta in nästa gång du är i stan, Sylten! 😛
   Kram!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.