Mitt bokår 2018: Kort läslista i årets kortaste månad februari


Ett inlägg om de böcker jag läste i februari.Årets andra månad är passerad.
Jag har flyttat in till stan och faktiskt packat upp alla våra böcker i vårt gemensamma bokrum. Bokrummet är inte riktigt färdiginrett än, men jag kan meddela att lyfta bokkartonger ger viss… träningsvärk… Så mycket tid för läsning blev det därför inte i februari, endast fem böcker. Men det är bra så, tycker jag, som packade upp över 70 bokkartonger.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Februariböcker 2018:

F Scott Fitzgeralds bok Den store GatsbyLiane Moriartys bok Stora små lögner

Amos Oz bok JudasMajvor Müllers bok Alla resor är en omväg hem

Åsa Hellbergs bok En liten värld


Bara fem böcker på en hel månad… 
Men dels är ju februari årets kortaste månad, dels flyttade jag. Ingen av böckerna var någon tegelsten, även om vissa av dem var tyngre än andra. Två av böckerna fick jag, den ena i julklapp av Annas snälla mamma och hennes L (Judas), den andra av Katarina i Norr (Alla resor är en omväg hem). Tack! Två av böckerna är köpta second hand (Den store Gatsby och Stora små lögner). En av böckerna var min mammas (En liten värld). Så summa summarum var februari också årets billigaste månad när det gäller böcker.

Trots det ringa antalet var blandningen det bästa med februariläsningen. Endast en bok var åt det psykologiska thriller-hållet (Stora små lögner), men den var ännu mer en relationsroman. Relationsromaner med kvinnors vänskap i centrum tycks ha varit månadens litterära tema för mig (Stora små lögner, Alla resor är en omväg hem och En liten värld). En bok är en så kallad klassiker (Den store Gatsby).

Tre av februariböcker fick högt omdöme, det vill säga fyra tofflor (Den store Gatsby, Alla resor är en omväg hem och En liten värld) två böcker fick medelomdöme (Stora små lögner och Judas).

Det var ingen bok som jag tyckte var helt fantastisk, men bästa februaribok är ändå Alla resor är en omväg hem.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.