Söndagen den 18 februari 2018: Blott en skärva


 Kära dagbok…

Vårt nya, gemensamma hem växer fram så sakteliga. Jag har fortfarande för mycket saker, tycker Fästmön och det tycker väl jag också understundom. Sen hade jag inte riktigt fått kläm på att vi skulle förvara möbler och saker som inte är våra, men när det inte finns nån annan råd får vi självklart göra det. Vindsförrådet är packat till bristningsgränsen med prylar, så nån gång snart måste vi ta tag i det med gemensamma krafter. Dels finns det lånade flyttkartonger där inne som måste packas ur, dels måste där stuvas om så att vi får nån sorts ordning i kaos. Just nu orkar jag emellertid inte tänka på det heller (lika lite som på att koppla in DVD-hårddisken etc).

∼ ♦ ∼

Mellanrummet är tills vidare lite av ett avställningsrum. I den lilla smatten mellan mellanrummet och pojkrummet har jag fått till ett linneskåp (förutom att jag har hunnit med att orsaka att en propp gick…), men rummet belamras av våra tomma flyttkartonger, tavlor i flyttlådor, taklampor, smålampor, mattor och en och annan möbel. Alla böcker är uppackade och bokrummet är ganska fullt. Pojkrummet var för bara några dagar sen helt fyllt av flyttkartonger. Det är numera ett rum. Sovrummet är fullt brukligt och Anna har satt upp gardinstång och mörkläggningsgardiner. Vardagsrummet är helt beboeligt, det är bara ett par smärre möbler som det är lite oklart kring när det gäller placering. Glasdörrarna till Annas hyllor gjorde hyllorna till finfina vitrinskåp där vi har fyllt var sin sida och blandat lite i mitten. Även ekbyffén är fylld med mest porslin inuti och lite silver ovanpå och Annas vitrinskåp som står i hallen innehåller mest glas. Ett uppläggningsfat, antikt, förstås, hade gått sönder, men jag har skärvan kvar och ska försöka limma det. Vidare hade en grej på min skivspelare lossnat, nåt jag hoppas inte ställer till det. I övrigt verkar allt ha klarat sig. Det är mest att jag letar efter saker, som mobilladdare (lagt på ett bra ställe), verktygslådan (låg i nästan den sista låda jag packade upp) och några gamla biblar (ej återfunna än).

Här är några bilder:

Och efter en veckas ledighet plus en helg promenerade jag till jobbet på måndagsmorgonen….

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.