Tjugondedag Knut 2018 del 1: Litterära färgmatchningar och bara EN pocketbok


 Kära dagbok…

Det blev en del gjort igår kväll här hemma, så först vid 20-tiden kunde jag kollapsa i bästefåtöljen efter arbetsveckan och hemmafixet. Belöningen blev en bira och bågar (en skål med cheddarostbågar). Jag slöglodde lite på TV, bland annat nån brittisk polisserie. Lite lagom, så där. Jag var trött och ändå kom jag väl inte i säng förrän klockan var över midnatt. Syftet var att försöka sova lite längre idag. Och det gjorde jag, ända tills klockan var 8.30. Då tyckte nån i huset att det vara dags för hemslöjd. (Jag behöver väl inte säga att jag längtar efter att flytta?) Nån timme höll jag mig kvar i sängen och läste och drack kaffe och försökte stänga ute oljudet. (Jag behöver väl heller inte säga att det blev helt tyst före lunchtid?)


Efter ett varv med dammsugaren,
som inkluderade lite dammning också, telefonerade jag med Annas snälla mamma för att kolla hur läget är på sjukdomsfronten, om några foton kommit fram och om de var till hjälp. Läget var gott och fotona hade levererats och var bra.

Tre torra små mackor lingonbröd slängde jag i mig. Porslin och bok färgmatchade, noterade jag. Jag har visst blivit mycket för sånt (färgmatchning) den senaste tiden. Inte för att jag plötsligt har blivit vrålintresserad av heminrdening eller kläder – notera att allt har en litterär touch! Sen jag fixade till mig hjälpligt och klädde mig i svart tischa och blåa jeans och brun skinnjacka och mammas röda sjal och stack iväg på dagens första utflykt.


Ett av mina ärenden idag 
var förstås att åka  och lämna in grejor till återvinning. Det var fyra papperskassar från Anna och mig. Från mitt håll lär det inte bli så mycket mer nu, men jag vet att Anna har saker som antingen ska till återvinning eller kastas. Min säng och sängborden har jag för övrigt inte lyckats kränga än. Det är skönt att ha en säng att sova i, onekligen. Fast blir sängen och sängborden inte sålda före den 4 februari går i vart fall resårmadrasserna till grovsoprummet. Sängram och sängbord tänkte jag sen montera ner, ställa upp på vår vind och kanske försöka sälja senare. Jag har också en annons på datorbordet Krister ute. Även det går till grovsoprummet – som är låst! – om det inte blir sålt, men då före den 31 januari eftersom mitt kallförråd, där Krister står, är uppsagt då.


Hos Myrorna i Boländerna 
lämnade jag som sagt var in fyra kassar med diverse saker. Eftersom jag inte hade nån brådska idag tog jag mig tid att kika runt lite. Jag noterade en och annan pryl från både Anna och mig och kunde inte låta bli att kolla priserna. Mina två norska reklamaffischer från 1980-talet är till salu för 50 spänn styck. De är nog värda lite mer än så, men det sa jag förstås inte. Jag tittade mest på böcker och jag erkänner… en bok – men bara en pocketbok! – fick följa med hem för en tjuga.


Jag ska ta reda på två maskiner ren och torr tvätt 
innan jag åker och hämtar Anna från jobbet och skjutsar hem henne. Sen blir det matlagning/tabberas. I vart fall har jag tänkt göra slut på de tre sillbitarna med tillbehör och ta en snaps och en öl till. Lite senare planerar jag ostbricka med nåt kraftfullt rött italienskt i glaset – jag har inte bestämt vilket än. En GT* kan jag nog också klämma ner under kvällen. Jag ska skåla för några dumma jävlar som återvände till brottsplatsen idag och gjorde sig lustiga – de skrattar enbart åt sina egna skämt. Det är bevis för att de är just… dumma jävlar, tämligen humorbefriade.

Emoji räcker ut tungan

Era dumma jävlar…

∼ ♦ ∼

*GT = Gin och Tonic


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tjugondedag Knut 2018 del 1: Litterära färgmatchningar och bara EN pocketbok

 1. Anneri skriver:

  Nu ska du få höra en liten historia, kanske är den sann – kanske inte. På eftermiddagen idag spatserade jag runt, småträtandes med min sambo, inne på ICA vid Heidenstamstorg. Helt plötsligt kom jag av mig en aning i trätandet (vi smågnabbas mest hela tiden, lite skämtsamt så där) då jag såg ett bekant ansikte ståendes framför mig i butiken (ansiktet satt så klart på en mänsklig kropp som stod i butiken, det stod inte för sig själv). Om jag inte har alldeles fel så var det Tofflan i egen hög person som stod där.
  Jaha, och varför hälsar jag då inte kan en undra. Jo för att jag alldeles kom av mig och det tog en stund för hjärnkontoret att placera det där bekanta ansiktet. Övervägde förvisso att gå tillbaka men tänk vilken genant situation det blivit om jag hade tagit fel 😉

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ha ha ha, jag är ju kändis på Heidan – för ett tag sen fick jag sex spänn, eller vad det var, för att jag hade gnällt på bloggen om att kassar hade gått sönder på Heidan.
   🤣🤣🤣 Hade varit jättekul att hälsa på dig, vi smågnabbades också idag. 😁

   Gillad av 1 person

   • Anneri skriver:

    Kanske jag rent av blev lite ”star struck”? 🙂 🙂
    Ja det hade varit kul, springer jag ihop med dig igen så ska jag se till att hjärnkontoret jobbar lite snabbare.
    Nu är ju inte det ICA min ”standardbutik” precis, jag hamnade där för att sonen var med och hade fått ett paket dit som skulle avhämtas. Annars handlar jag många mil därifrån 🙂

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Jaa du… Anna tycker att det är SÅÅÅ pinsamt att jag är ”star” där hon brukar handla. 😂😂😂
    Jag handlar där ibland, men Tokerian (Willys) är närmare. Jag förstår om du handlar flera mil härifrån. Men nästa gång… 👋🏻🤝

    Gillad av 1 person

   • Anneri skriver:

    Ha ha… ja det kan jag tro att hon tycker 🙂
    Nästa gång ska jag som sagt vara en aning artigare – om huvudet är med. Men ibland slår det till och är riktigt snabbtänkt så vem vet 🙂

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    👍🏻👍🏻👍🏻

    Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.