Rut-dagen 2018: Regn och guldkanter


 Kära dagbok…

Regn på köksfönstret och grön gräsmatta januari 2018

Regnet gör gräsmattan grön. Det är svårt att tro att det är januari.

Det var fasligt så det regnar. Och är mörkt. Jag hade förväntat mig snö i morse eftersom detta hade aviserats via väderappen, men icke. Jag har bara regn hos mig, för att citera en viss låt. Faktum är att det regnar så mycket att all snö är borta och gräsmattan på framsidan hemma är grön. Det är svårt att tro att det är den 4 januari…

Jag skriver saker på mina kom-ihåg-listor typ hela tiden, även tidigt på morgnarna. När jag har klivit ur sängen, vid 5.30 en vardagsmorgon och ska till jobbet, är jag visst som mest alert i huvudet. I morse gjorde jag flera noteringar innan jag dukade fram min guldkantsfrukost (en måste göra det mysigt).

Frukost med kaffe yoghurt bok och Triss

Ingen guldkant till Radiotjänst, men till mig. Tyvärr vann jag inget på Trisslotten.

 

Liten och stor gubbe

Hallå Radiotjänst, är ni tillgängliga? Nej, inte särskilt, om Tofflan själv får tycka.

Sen går dagen och saker och ting försvinner om jag inte noterar dem. Igår kväll försökte jag gå in på Radiotjänsts webbplats och avanmäla TV-licens. Det känns ju rätt onödigt att ha två licenser i ett hushåll, så länge vi nu slipper betala det. Framöver ska det ju ändras och alla över 18 år med en viss inkomst ska betala TV-avgift via skatt. Hur som helst gick det inte att komma in på webbplatsen och eftersom öppettiderna (när en kan ringa) är vardagar kl. 9 – 17 när jag arbetar fick jag ringa på arbetstid. Det blev ett snabbt samtal och jag fick veta att jag inte kan avanmäla förrän jag har flyttat. Sen höll han på kundtjänst med mig om att webbplatsen var skitdålig – det går knappt att se var en ska logga in. Som om Radiotjänst vill försvåra för kunderna/användarna att få kontakt.

Nån som däremot var tillgänglig direkt var ordföranden i vår nya bostadsrättsförening. Jag ringde en snabbis för att fråga om bredband och lite annat inför flytten. Det kändes också bra att kunna presentera sig, om än bara per mobiltelefon.

∼ ♦ ∼

Idag hade jag bara ett enda möte och det var kort. Jag har jobbat med några sidor på intranätet, det vill säga gjort en del uppdaterar av texter på svenska och engelska samt skapat sidor med ny information. Det går trögt att jobba och kanske är det för att det är så lite folk på jobbet den här veckan. Vissa stunder har det känts som om jag har varit ensam, så tyst och folktomt. Nästa vecka lär de flesta vara tillbaka och all verksamhet köra igång. Då öppnar även restaurangerna. Som det är nu har jag fixat lunch på lite olika sätt. Igår blev det Finduslunch som det med all säkerhet inte var nån som helst näring i. Idag blev det broccoli- och ädelostpaj från ICA Heidan med små plommontomater bredvid. Det kändes betydligt nyttigare med både grönsaker i maten och till. Till kvällsmat igår serverade jag mig rostade mackor. I morrn tänker jag inte luncha på jobbet utan avnjuta resterna av kalkonen från nyår och potatisgratäng hemma på kvällen.

Broccoli o ädelostpaj och tomater

Nyttigare lunch idag med både grönsaker i maten (broccoli) och till (små plommontomater.

∼ ♦ ∼

Tromboflebiten gör fortfarande ont, men det känns inte som om den går vidare mot ljumsken eller uppåt och den blir brunare. Jag smörjer med min gel och hoppas att gelen och tiden gör att eländet läker ut. Det är inte precis nån guldkant att ha på benet…

∼ ♦ ∼

Dagens guldkant blev brevet från SkatteverketMitt svar är… ja, Ja, JA!!!

Stämmer adressändring

Mitt svar är: JA!

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Rut-dagen 2018: Regn och guldkanter

 1. Anneri skriver:

  Skönt att det går åt rätt håll med benet (som det ser ut i alla fall).
  Vissa företag har hopplöst dåliga webbsidor, märkligt faktiskt år 2018…

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det gör ont nu i kväll, men jag tycker att inflammationen har gått tillbaka lite.
   Jaa, men idag funkade Radiotjänsts i alla fall. Men den är INTE användarvänlig. Och vissa webbplatser med e-blanketter, t ex Skatteverket, där fungerar inte de vanligaste webbläsarna. Det som är extra irriterande är att det inte står då vilka webbläsare som en inte kan använda. 😡

   Gillad av 1 person

   • Anneri skriver:

    Ja det hade ju varit enkelt att skriva ut det – eller varför inte ha en sida som funkar i de vanligaste webbläsarna i alla fall…

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Jaa, varför inte göra ordentliga tester innan en sida etc lanseras? Det gör vi.

    Gillad av 1 person

   • Anneri skriver:

    Ha ha… det BORDE vi också göra men… ja, ja, jag kan svära mig fri från just det i alla fall (annars är det banne mig inte mycket jag kan svära mig fri ifrån när det gäller jobbet längre – men hemsidan, där är jag inte inblandad 🙂 ).

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Alla offentliga verksamheter och myndigheter har särskilt ansvar att vara tillgängliga…

    Gillad av 1 person

   • Anneri skriver:

    Så sant! Men vi är så omoderna hos oss, inga webbtjänster alls tror jag. Det kommer nog, något år!
    Själv jobbar jag med helt andra saker (vilket är tur för det skulle nog inte bli så bra annars)

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Det jag menar är att OM offentlig verksamhet och myndigheter har e-tjänster och webbplatser ska de fungera. Annars ska de inte finnas.

    Gillad av 1 person

   • Anneri skriver:

    Då är det med andra ord tur att vi inte har dem med tanke på hur vår IT har fungerat. Tror faktiskt på bättring nu faktiskt så därför skriver jag HAR fungerat.
    Men, helt klart är e-tjänster efterfrågade nu. Alla börjar bli så vana (gammal som ung) vid att kunna fixa allt på nätet. Det behöver vi också se över så klart. Jag jobbar ju i en kommun och där ansöker man ju om allt möjligt från bygglov till hemtjänst till… ja, vad som helst.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Det är brist på IT-tekniker.

    Gillad av 1 person

   • Anneri skriver:

    Så är det nog. Brist på personal över huvud taget – rätt personal, med rätt utbildning menar jag.
    Hos oss är det brist på i princip varenda yrkesgrupp (ITfolk, undersköterskor, sjuksköterskor, socionomer, ekonomer och – ja, ungefär alla). Så ser det visst ut i många kommuner. Lite märkligt, vart tar alla vägen?

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Så är det. Jag jobbar på en IT-avdelning.
    De mest populära utbildningarna hos oss är läkare, psykolog och jurist.

    Gillad av 1 person

   • Anneri skriver:

    Jo jag vet, har lyckats ta mig igenom en av dem 🙂

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    👍🏻

    Gillad av 1 person

 2. Uselt system att inte kunna säga upp innan man flyttar, man anger ett flyttdatum liksom, men men, verkar som deras system överlag inte är så ”moderna” 🙂

  Hoppas benet blir bättre och bättre nu, det verkar gå åt rätt håll.

  Idag åt jag de sista prinskorvarna sen jul (jo, dom hade legat i frysen 🙂 ) med lite spenat och pasta till så kändes det inte såå juligt.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det är jättedumt, men jag angav datum och kanske flyttade han fram fakturadatumet, minns inte hur det blev.

   Benet gör ont och mycket beror det på att jag går emot eller tjongar till det. Det är ju som ett jättelikt blåmärke nu. Men, som sagt, jag tror att inflammationen är på tillbakagång.

   He he he, det viktiga är att en inte slänger mat! Här blir det sill från jul och potatis (nyköpt) idag och kalkon från nyår i morgon. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.