En lögn att lita på


Ett inlägg om en bok.Elizabeth Georges bok En lögn att lita påYtterligare en bok från vännen Agneta
har jag nu läst ut. Det var den allra sista boken av Elizabeth George som jag fick våren 2015 efter Agnetas föräldrar. Nu vet jag att författaren har skrivit två böcker till efter En lögn att lita på, som kom ut 2012. Och kanske skaffar jag mig dem i framtiden. Inte just nu. Inte med så många fina och bra julklappsböcker samt en flytt i nära framtid.

Den här gången får Thomas Lynley ett specialuppdrag av högsta chefen, nåt som förstås irriterar hans närmaste chef. Den senare har Lynley för övrigt ett förhållande med, vilket komplicerar saken, naturligtvis. Lynley åker till Lake district för att undersöka ett mystiskt dödsfall som klassats som en olycka. Till sin hjälp tar han sina vänner Simon och Deborah och på hemmaplan gör Barbara Havers en del jobb åt Lynley vid sidan av jobbet. Det visar sig bli en härva av lögner och familjehemligheter som rullas upp. Boken innehåller dessutom inte enbart ett H-tema utan även ett T-tema. Utöver detta tillkommer en skvätt porrfilmsinspelning, lite utpressning och ett mått otrohet. Vidare är naturligtvis inte heller Lynleys, Simons och Deborahs eller Barbara Havers liv okomplicerade. För att inte tala om Barbaras granne som får sitt livs chock mot slutet av boken.

Elizabeth George har som vanligt skrivit en tegelsten. Boken är på närmare 640 sidor och den är tung att hålla i. Ibland blir innehållet pladdrigt dessutom, men jag tycker att författaren har skärpt till sig i de senaste böckerna. Trots det anser jag att ”allt” verkligen inte behöver vara med i en deckare. Det är inte mängden som gör en bok bra, utan det spännande och framför allt det oväntade. Som sist tycker jag att själva huvudhistorien är den minst spännande och historierna runt omkring är desto mer intressanta.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.