Lördagen den 18 och söndagen den 19 november 2017: Försöker, försöker, försöker leva normalt…


 Kära dagbok…

Helgen är snart till ända. Utvilad är jag inte, jag är trött i kropp och själ. Jag äter inte så bra, jag sover inte så bra, ögona vill inte vara med med och idag snöade det. Inte kul med sommardäck på bilen. Ända till torsdag får jag vänta på vintertofflorna. Igår var jag iväg och köpte både mat och godis. Godiset är orört och det enda jag fick ner var förrätten. Lite senare på kvällen blev det ost och vin, men inte heller det smakade.

Jag är helt uppe i varv och det känns som om hela världen vilar på mina axlar. Axlarna, som jag har fått väldigt ont i. Några svar får jag inte på mina frågor, mina farhågor är enorma och ingen vill spekulera. Det är bara jag som ser f*n på väggen, jag har målat honom själv. Varför tycks mitt liv vara fyllt av hinder och motgångar? Jo jag vet. En dag skrattar jag åt eländet, men jag ser inte den dagen just nu. Jag är evinnerligt tacksam för goda vänner och grannar som Lucille och herr Lucille, för att de lyssnar, pratar, bjuder på kaffe och kaka, tar hand om mina saker och ger mig nåt att sova på. Timjante har jag fått och det ska jag ta senare till natten. Jag är villig att prova allt, nästan, för snart går jag upp i atomer.

Timjante

Timjante till natten.

∼ ♦ ∼

Boken Vi måste prata om Kevin och kaffe på sängen

Seg och långsam, men en otäck berättelse.

Jag har försökt läsa lite, men kan inte koncentrera mig. Sen är det kanske inte den roligaste boken jag läser nu, den om en tonårskille som har skjutit ihjäl folk. Boken är lite seg och handlingen går långsamt framåt, berättad genom brev. Påminner om mig och min blogg, känns det som.

På tal om bloggen har jag riggat upp min dator med docka, lina och skärm nu igen. Fast den står inte i datormöblen utan på morfars skrivbord. Jag tänkte att jag skulle testa och se om det funkar för ögon, nacke, händer, armar, rygg och axlar. (<== Gammeln)

I garaget

Det var varken fint eller kul i garaget.

Jag har varit ute och  promenerat i det vackra vädret – äh jag bara skojar! Det var allt annat än vackert väder idag. Grått, blåsigt och kallt. Men jag har varit ute och promenerat. Handlat lite. Åkt en tur med bilen. Suttit i garaget. Aldrig har 45 minuter känts så jävla långa…

Lite senare på eftermiddagen, när jag plockat fram en del grejor igen, ställt på plats, trots allt, blev det ytterligare en tur för att hämta och skjutsa hem Fästmön från jobbet. Vi behövde prata ihop oss inför att gemensamt möte med banken i morgon. Jag har laddat med papper och försöker tänka klart och positivt. Inte lätt med skav och dimsyn. Men allting ska ordna sig och om 100 år har det gått över och är glömt.

Jag försöker, försöker, försöker leva normalt. I kväll tvättar jag, jag har plockat fram rena kläder och jobbväskan, för före bankmötet ska jag arbeta några timmar. Jag väntar på sms som tidigast kommer i morgon. Söndagsfrid, I wish…

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis nån som är pigg och glad, i alla fall – den gula orkidén som jag fick av vännen Agneta för två och ett halvt år sen. Jag avslutar med den, avslutar med nåt fint och vackert och positivt.

Gula orkidén från Agneta i blomning

Glad och pigg och positiv är den, vännen Agnetas orkidé.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Lördagen den 18 och söndagen den 19 november 2017: Försöker, försöker, försöker leva normalt…

 1. Agneta skriver:

  Hm…fortsätter hålla tumme för att allt ordnar sig till det bästa och att fan på väggen trillar ner och försvinner!

  Hoppas orkidéns glädje smittar av sig av lite. Skickar lite cyberstyrkekramar från Skåne 💚

  Gilla

 2. Marie: Mitt skrivliv skriver:

  Hoppas du finner lite färg och kan måla över den där fan på väggen. För den är inte rolig att se på 🙁 Ta hand om dig!
  Det såg iaf ut att vara en sagolik räk- och laxbakelse, blev väldigt sugen på en sådan nu, så här före sju en måndagmorgon 😄

  Gilla

 3. Det verkar som det är lite väl mycket runt dig nu, det är ju inte lätt att bara ta det lugnt heller när saker ska fixas och donas. Hoppas du finner lite andrum, och precis som du själv skriver, om ett tag är det glömt.

  Kram !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det är mycket på jobbet och mycket privat och stressnivån är på topp. Om ett ta är det glömt, vill jag tro.
   Timjante – läs kvällens inlägg! – var inte så tokigt, även om det smakade apa.

   Kram och tack för inkännande ord!

   Gilla

 4. fruhatt skriver:

  Vill bara lämna lite kraft och ork
  Kram

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.