Ett rött vin: Barbaresco Livio Pavese 2011


Ett inlägg om ett vin.


 

Livio Pavese Barbaresco 2011

Ett surt vin.

Det blev ett sent fredagsmys för Fästmön och mig. Ostarna jag skulle servera fick ligga framme i typ tre, fyra timmar, men vinet hann varken luftas eller ljummas. Jag valde en flaska Barbaresco Livio Pavese 2011 ur vinskåpet. Den hade jag inhandlat i maj för priset av 169 kronor. Årgången är slut på Systembolaget, men nu säljs 2012:an.

Ostarna jag hade valt var starka och salta. En hade dessutom smak av chili. Som tillbehör fanns kex och röda vindruvor, men också stora, gröna oliver och fetaostfyllda paprikor och dito chilifrukter. Till all denna sälta och hetta skulle jag nog ha valt ett betydligt sötare vin. Systembolaget rekommenderar på sin webbplats mörkt kött till vinet.

 

 


Så här skriver Systembolaget om vinets smak och doft:

”Kryddig, nyanserad smak med inslag av fat, torkade körsbär, tobak, nypon, svarta oliver, kakao och kanel. […] Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, torkade körsbär, tobak, nypon, mjölkchoklad och rosor.

Jag tyckte inte alls att vinet var särskilt kryddigt. Det hade nästan ingen eftersmak alls och choklad kände jag inte alls i varken smak eller doft. Möjligen lite rosor i doften och syrliga nypon i smaken.

Nej, det här vinet passade inte alls till mina goda ostar. Det får lågt Toffelomdöme.

Rosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Familj, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.