Ett rött vin: Villa Fidelia Rosso 2013


Ett inlägg om ett vin.


 

Villa Fidelia Rosso 2013 Sportoletti

Surt och kort eftersmak.

Det var nästan inte tänkt att jag skulle öppna en flaska vin i kväll eftersom jag var så trött. Men vad passar väl bättre till tre goda ostbitar, kvar från förra helgen? Det blev en flaska Villa Fidelia Rosso 2013 som jag trollade fram ur vinskåpet. Vinet köpte jag i juli för 139 kronor.

Enligt Systembolaget skulle vinet passa bäst till mörkt kött. Kanske var det rätt. Men jag gillar ju fylliga vinet, nåt som det här vinet skulle vara. Möjligen serverade jag det lite för kallt – jag gillar också ljumma rödviner.

Vinet är gjort på tre druvor, merlot, cabernet sauvignon och cabernet franc. Merlot är den tongivande druvan i det här vinet. Druvorna odlas i Umbrien och skördas i september. Sportoletti gör vinet.

Systembolaget skriver så här på sin webbplats om vinets smak och doft:

”Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, svarta vinbär, viol, kaffe, lakrits och svartpeppar. […] Kryddig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, svarta vinbär, viol, kaffe, lakrits och tjära.

Jag håller med om att smak och doft är kryddiga och att doften går åt tjära. Lakrits smakar det också. Men sen tycker jag också att vinet smakar lite surt. Gissningsvis är sockerhalten låg. Däremot ligger alkoholhalten på hela 15 procent.

Ärligt talat blir jag lite besviken på vinet som ju inte var nåt billigt vin. Eftersmaken är nästan noll och inte heller tycker jag att det är särskilt fylligt. Det är inget dåligt vin, men inte ens med choklad till vinet tilltalade det mina smaklökar nämnvärt.

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.