Måndagen den 9 oktober 2017: Bara regn och vilda skurar hos mig


 Kära dagbok…

Kaffeautomaten med en post-it-lapp med texten "Sprutar vilt" på

The coffeemachine strikes back!

Det var värst vilket höstväder det blev med en gång! Nog har jag noterat att det har blåst och regnat i helgen, men jag har ju mest varit inomhus och rensat. Det stunder jag har varit utomhus, främst när jag har släpat skräp till soprummet, har jag mest tyckt att det var skönt med lite vått och en aning kall blåst i ansiktet. Igår kväll när jag skulle gå och lägga mig upptäckte jag att presenningarna över balkongmöblerna hade blåst upp. Jag fick fästa dem med klädnypor. Vilken tur att jag kom ihåg var jag hade stuvat in nyporna nånstans… När jag sen kom till jobbet i morse upptäckte jag att regnandet kanske även hade smittat av sig på en av våra kaffeautomater på jobbet. En alternativ tolkning skulle också kunna vara ekivok. Nåja, jag föredrar att låtsas som om det handlar om att kaffeautomaten ger igen…

Dagen har varit tung och jag har varit trött. Det blev några snabba utryckningar i redigeringsväg och vidare har jag haft ett par korta arbetsmöten samt skrivit på mitt nyhetsbrev och andra texter. Som lite extra spänning noterade jag att handpenningen på vårt nya hem var på mitt konto och vände. Ett par timmar senare bekräftade mäklaren att pengarna har kommit fram dit. Skönt!

Regntunga skyar

Regntunga skyar hela dagen.


I kväll är min intention att inte rensa utan mest vila.
Jag är väldigt trött efter den gångna helgen som inte bjöd på mycket av den varan, vila, vill säga. Planerna för kvällen är att läsa ut min bok på gång och skriva en recension av den samt se del två av tio av Vår tid är nu, en svensk dramaserie som började förra måndagen i SvT 1. Lysande skådespelarinsatser!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, Trams, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndagen den 9 oktober 2017: Bara regn och vilda skurar hos mig

 1. Anneri skriver:

  Klokt att ta dig en vilokväll! Det tar på att rensa ut och ingen blir väl glad om du kör alldeles slut på dig – allra minst du själv!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Problemet är bara att jag har för lite tid och att jag typ borde hålla på och rensa varje ledig stund. När en jobbar heltid varje vardag är det inte mycket tid att spela på. Nu har jag plus på flexen och kunde ta ut fredag eftermiddag, så jag fick lite av en långhelg att rensa. Men den kommande helgen ska vi dels åka och mäta vårt nya hem för att kunna planera möblering, dels fira en födelsedag i familjen. Det är inget en bara gör i en hast. Jag brukar skämta och säga att jag ska åka till jobbet och vila upp mig. Där är det jättemycket att göra…

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.