Tryggve-dagen 2017: Som ett rinnande vatten…


 Kära dagbok…

Vattenflaskor

Water o’clock på jobbet!

En skulle kunna likna den här dagen vid ett rinnande vatten. Eller i vart fall att dagen var klar som water o’clock. Många tycker att måndagar är sega och att en ny arbetsvecka ger ångest. Jag tycker synd om dem och är så innerligt glad och tacksam över mitt jobb. Det är inte bara så att jag trivs att vara jobbet, jag trivs med arbetsuppgifterna också – inklusive de så kallade utmaningarna. För det är ju, som sagt, genom prövningar vi utvecklas…

Idag hade jag lite att bita i efter fredagseftermiddagens ledighet. Före morgonmötet gjorde jag ett par smärre uppdateringar på intranätet. Efter morgonmötet snodde jag ihop ett utkast till kommunikationsplan och skickade ut till inblandade parter. Efter lunch blev jag muntligen uppdaterad av en av de inblandade om vad förändringen som ska kommuniceras går ut på. Och så blev jag insläppt i vårt ärendehanteringssystem så att jag kan jobba på samma plattform som de andra. Ett problem har varit att vi inte har jobbat med samma verktyg, så nu ska jag försöka lägga mig vinn om att verkligen använda det som vi ska använda. Översättningar av ett material om ett stort projekt levererades och jag hann precis publicera texterna innan arbetsdagen var slut.

Utöver detta förde dan inte med sig några större överraskningar mer än att min fåtölj var borta från kontoret. Inredarna hade uppenbarligen passat på att ta den när jag inte var här i fredags eftermiddag. Synd det, för nu har jag ingen fåtölj att slänga ner mina besökare i. Samtidigt står en eller två smärre fåtöljer på min önskelista om inredning som ligger hos Tjifen. To be continued, skulle jag vilja säga…

Fåtöljen har lämnat en tom plats efter sig på kontoret

Fåtöljen är borta!

∼ ♦ ∼

Efter en viss terrängsondering under söndagskvällen blev det hastigt och lustigt bestämt att Fästmön och jag skulle på utflykt i centrala Uppsala i kväll. Här gäller det att vara flexibel. Det är tur att det för det mesta handlar om tid som är ledig, även om det blir lite snävt ibland. Men låt oss säga att vi har fått ett och annat att tänka på. Är vi ute på djupt vatten och är vi simkunniga???

Simfötter

Ute på djupt vatten..?

∼ ♦ ∼

Kvällen blev lite kort, men jag tog reda på rentvättade handdukar som inte var torra igår samt körde igång en ny maskin tvätt. Utöver detta försökte jag lokalisera den irriterande flugan som vaknade till liv av värmen igår – i mitt sovrum. Jag hörde den surra i natt, men var för trött för att jaga den. I morse satt den i taket och glodde på mig och då hade jag inte tid att försöka mörda den. Låt oss emellertid säga att dess tid är utmätt…

Regnbågsfluga

Regnbågsflugans tid är inte utmätt, utan husflugans…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tryggve-dagen 2017: Som ett rinnande vatten…

  1. Jag kanske tjatar, men det är så roligt att läsa att du trivs så bra med jobbet nu, det är ju jätteviktigt i en övriga liv att det fungerar, även om det under perioder kan kännas småmotigt att gå dit, det kan jag erkänna, men över lag, så trivs ju jag också väldigt bra trots över 20 år på samma arbetsplats 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.