Söndagen den 23 juli 2017: Snusket breder ut sig, men vi fortsätter att passa tiderna


 Kära dagbok…

Föremål med texten London

Nej vi åkte inte till London och nej, jag vet inte vad det här är för sak, men den finns på Fullerö handel.

Idag åkte vi till London. Äh, jag bara skojar! Men det hade vi nog gjort om vi hade kunnat. Samtidigt var det rätt OK att ta en tur utanför stan, till Fullerö handel. Jag fick med mig både vännen Mia och Fästmön. Ursprungstanken var en tur till Ulva för att leta Present, men eftersom det regnade i natt visste jag att parkeringsplatsen = åkern skulle var LERåker. Så det blev Fullerö först, Stormarknaden sen.

Fullerö handel är ett bra ställe att åka till när en vill leta present. Fast ibland finns där rätt värdelösa grejor som inte fungerar som de ska, till exempel ett kokbokställ som jag fick i present en gång och en ljusstake i form av en glasängel som jag köpte till mamma. Men en behöver inte alltid köpa. En kan åka dit och titta och bara få lite input. Och skratta. För uppenbarligen har snusket brett ut sig… Hur en kan vilja ha småpojkar som håller i sina snorrkasar som fontänskulptur övergår mitt förstånd. Stark peddovarning! Men se muggarna… där hade jag INTE haft nåt finger med i spelet! Bokstavskombinationen var gjord av nån helt annan än Tofflan – tro det eller ej!


En kan inte åka för ofta till Fullerö 
för då blir det tjatigt. Men idag var det riktigt kul och där fanns många både roliga och fina saker. Jag blev väldigt förtjust i paraplyställen och träleksakerna, men eftersom jag redan har ett annat paraplyställ men inte har nåt litet barn hemma fick inga såna prylar följa med hem. Det blev en liten namnsdagspresent till en mig närstående person samt ett blockljus som doftar nytvättat till mig själv. Tanken med ljuset är att ha det på ballen* när det eldas i rökmaskiner som luktar Ve & Fasa. Moteld, alltså. Nu visade det sig att en sån åtgärd inte behövdes idag, men under den gångna natten, vid 2.45-tiden, hade det behövts både doftljus och ljuddämpare. Jag skulle också behöva en tavla som talar om för mig att lugn är en superkraft…


Stormarknaden blev nästa mål. 
Mia jagade present och jag köpte en ny kolsyrepatron samt lite matvaror. Även Mia köpte mat, för nu är det bestämt att hon ska ta över mitt kök i morgon och jag ska få hemlagad lax i någon form. Spännande! Hemlagad mat är nåt jag sällan får, men gärna vill ha. Mia hittade också Presenten och lite senare, efter att ha konsulterat en kollega, åkte vi tillbaka och inhandlade den. Men först tog vi en fika på Odinsborg i Gamlis. Räkmacka och cappuccino med brunt socker var mums en het dag som denna – för det blev bara varmare och varmare. Efter fikat tittade vi in till Antikmannen. Jag hade kunnat tänka mig några roliga bokstöd som jag såg, men eftersom jag inte har nåt behov fick de stå kvar.


När vi hade skjutsat hem Anna 
åkte vi och köpte Presenten. Sen tog vi en tur till Polacksbacken så att jag fick visa Mia var jag hade mitt kontor fram till semestern. Nu har hon sett både gamla och nya jobbet. Ja, jag är mycket, mycket stolt över mitt arbete!!!

Vi hann hem precis i tid till Gin o’clock. Det var perfekt att kunna avnjuta dem på ballen i lugn och ro. Drinkarna svalkade bra i hettan. Sen blev det matlagning och medan kalkonen stekte funderade jag över Prideutstyrsel, inspirerad av bilder som Anna skickade. Ända till klockan 22 satt vi ute. Då gick vi in och glodde på Miss Marple fram till midnatt. Vår söndagskväll avslutades med Whisky o’clock vid lyktans sken. Nu är klockan över två och jag ska sluta skriva och försöka läsa ett kapitel i min konstiga bok på gång. I morgon blir det ett äventyr inne i stan där Mia ska köpa sig nåt fint hon har sett.

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, HBTQ, Jobb, Mat, Personligt, Trams, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.