Magdalena-dagen 2017: Marscherande tanter som passar tiderna


 



Kära dagbok…

cykelbana och gångbana.

På väg till stan…

När jag börjar skriva det här inlägget är lördagen snart slut. Jag sitter i sängen och skriver, vilket inte är optimalt, men det skiter jag i. Den som läser får stå ut med eventuella stavfel (jag har mina vanliga brillor på mig och de är inte tillräckligt starka). Det värker i den gamle kröppa, men det är en skön värk. (Högerfoten gör ont, högerhöften likaså, men faktum är att vänster rumpstek skinka gör mindre ont idag än igår.) Idag har vi nämligen gjort nåt som jag inte brukar göra: vi har marscherat promenerat in till stan och vi har marscherat promenerat hem. Sen har vi gått en hel del däremellan. Vanliga människor tycker säkert inte att det är nån bedrift – det är cirka fyra kilometer in till stan. Men för mig är det det och jag är nöjd att jag har rört på mig så mycket. Det är ju sånt jag inte gör när jag är ensam, alltså går in till stan… Jag är ju nästan aldrig i stan heller, har oftast inga ärenden.

Lite mer än en mil och 16000 steg

Lite mer än en mil och 16 000 steg gick jag idag.

∼ ♦ ∼


Det finns folk som har åsikter om allt jag gör, skriver, säger etc, 
men jag kan försäkra dessa människor som har ett sånt stort intresse att ta del av mitt liv att vi visserligen dricker en del alkohol och ändå är vi måttliga. På bilden nedan syns hur mycket gin vi drack igår. Nä, inte särskilt mycket, eller hur?

Gin och Pro Viva

Vi drack inte särskilt mycket gin igår.


Jag har semester. 
Under De Sju Svåra Åren var jag väldigt hård mot mig själv och tillät mig aldrig att dricka mer än vanligen ett par öl på fredagen eller lördagen. Nu försöker jag tillämpa compassion och försöker vara lite snällare mot mig själv. Då är det OK att dricka lite mer i sällskap av en god vän, det vill säga vännen Mia. Det handlar också om livskvalitet. Och eftersom jag varken blir full eller dum hanterar jag alkohol bra – det vill säga passar alla klockslag för vätskeintag och så.

∼ ♦ ∼

Vi anlände till stan vid lunchtid. Mia är på jakt efter en present (nej inte till mig), så vi tittade in i några affärer på Svartbäcksgatan av detta skäl. Vidare såg vi en konstuställning och så tvingade jag in Mia i en bokhandel. Jag har faktiskt aldrig varit inne i The English Bookshop, men där fanns mycket intressant, så dit ska jag återvända! Mycket intressant såg vi, fast inget fick följa med hem, faktiskt.


Vid 13-tiden var det Beer o’clock
Vi satte oss ner på Churchill Arms uteservering och tog var sin kall öl (vem dricker varm?). Mia har börjat inse att jag är en fruktansvärd porträttfotograf, så hon försvinner då och då. Idag var hon så frånvarande att den som inte vet bättre kanske tror att jag har en låtsaskompis…


Upp på gågatan efter öl. 
Solen stekte och vi skenade in och ut i olika affärer på jakt efter Presenten. Alla var mycket hjälpsamma och det var till exempel väldigt roligt att träffa C som jobbade kvar på samma ställe och som jag brukade köpa julklappar till mamma av. En stund senare träffade jag en av mina fina före detta frilansare och det var så himla kul att ses igen efter flera år. Men när det gällde Presenten hade Mia ingen framgång. Till sist behövde vi fylla på med vätska igen så jag lockade in henne på Åkanten. Vi sjönk djupt ner i var sin soffa, kikade på flododjurets svallvågor, spanade in lille kändiskocken och drack var sin öl.


Dags för lite allvar. 
Vi traskade upp till Domkyrkan. Där pågick nån sorts orgelkonsert alt. -övning. Ganska maffigt, alltså. Jag tände ljus för mamma och pappa. Mia och jag och väldigt många käppisar* gick vi och tittade på de olika gravkoren. Det är så vackert i Dômen, men väldigt dåligt skyltat vid de olika gravkoren, måste jag säga.


Idag krävde Mia att få bjuda mig på middag. 
Vi valde Tzatziki och fick ett fint bord på uteserveringen. Jag hade utsikt över boklådorna på andra sidan floden, bara det var fantastiskt. Min huvudrätt blev kycklingsouvlaki och till dessert tog jag yoghurt med valnötter och bär. Vi drack var sitt grekiskt rött vin till maten – det blev Wine o’clock, helt enkelt.


Tanken var först att ta en vätskekontroll 
nånstans under hemvägen, men vi valde att marschera direkt hem i stället. Underbart, härligt och fantastiskt nog kunde vi sitta på ballen** där det blev Ginger Joe o’clock, Cider o’clock och Gin o’clock. När regnet kom satt vi kvar en stund, men så gick vi in och softade lite vid en brittisk polisserie på TV.


I morgon väntar som vanligt nya äventyr. 
Jakten på Presenten ska fortsätta på Stormarknaden och om vädret tillåter blir det eventuellt en utflykt till nån hantverksby strax utanför stan. Jag ska stå vid spisen på kvällen igen, stackars Mia. Vi får hoppas att klockan slår för Gin o’clock innan!..

∼ ♦ ∼

*käppisar = en sorts personer, har dock inget med käppar att göra
**ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, HBTQ, Ironi, Krämpor, Mat, Musik, Personligt, Trams, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Magdalena-dagen 2017: Marscherande tanter som passar tiderna

  1. Mia Karlsson skriver:

    Det smakade utmärkt alltihopa❤️

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.