The Babadook (2014)


Ett inlägg om en film.The BabadookFörst Morden i Midsomer,
sen galenroliga Friday Night Dinner (jag skrattade högt i min ensamhet) och så avslutningsvis en skräckfilm på SvT1. Nog 17 kände jag igen vissa saker i The Babadook (2014) och undrar om jag inte har sett den tidigare. Men kanske var det så att jag… blundade av rädsla förra gången jag skulle se filmen.  Detta är nämligen en riktig mardröm.

Filmen handlar om sexårige Samuel som bor med sin mamma. Pappan dog i en olycka samma dag Samuel föddes. Detta påverkar givetvis familjen. Mamman plågas av makens död, nåt som bland annat har gjort att pojken inte har fått fira sin födelsedag på sin riktiga dag. Pojken plågas också av otäcka mardrömmar om monster. Mamman försöker läsa snälla sagor för honom, men så en dag råkar de välja boken om The Babadook. Då spårar allting ur…

Den här filmen är riktigt läskig. En kan tycka att en borde vara härdad och att storyn är ganska banal. Bitvis blir det lite segt och utdraget. Men filmen är skickligt gjord och bygger till stor del på interaktionen mellan två karaktärer – en liten pojke och hans mamma. Först verkar det som om pojken är den konstiga, senare i filmen är det mamman som blir som besatt. Skådespeleriet är lysande. Särskilt imponerad är jag av den lille pojken.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.