Halvvägs slut på evigheten 2017: Ett rent he…m med explosivt innehåll – och twist på annat håll


 Kära dagbok…

Citat ur dikten Jag dansade en sommar av Erik Axel Karlfeldt

Jag dansar inte, men den här dikten tycker jag är fin trots att den påminner om hur snabbt tiden går…

Tänk att semestern, evigheten, är halvvägs slut! Dagarna går fort, trots att jag inte gör så mycket. Jag läser, äter, glor på film och gör korta utflykter till verkligheten. Vänder på dygnet. Mitt förhållande till mat är fortfarande ganska ”twisted”. Igår var jag så nöjd för att jag lagade mat (läs: kokade potatis och ett ägg till sillburken). Idag hade jag ingen lust alls att varken äta eller laga mat. Jag köpte i alla fall en ciabatta och fyllde den med mimosasallad och kycklingpålägg till middag. Fantasin är enorm, som synes. Aptiten var liksom bortblåst idag. Jag åt jordgubbar med müsli och yoghurt i morse och sen glufsade jag i mig ett par, tre Twist-karameller hos Fästmön. Konstigt nog finns alltid aptit för godis… Men nog borde jag ha varit lite hungrig i kväll? Märkligt…


Igår kväll regnade det underbart. 
Jag slog ner röven i bästefåtöljen och glodde på TV. Njöt av tystnaden runt omkring, njöt av regnet, njöt av att bli uppskrämd av en läskig skräckfilm… (Varför är alltid källare så obehagliga i filmer???)

Skräckfilm på TV

Jag njöt av att bli uppskrämd av en film. Men varför är källare alltid så obehagliga?


Jag sov dåligt i natt. 
När somliga ramlade hem klockan 3.45 och smällde i bildörrar och ytterdörrar hade jag slumrat till. Självklart blev jag väckt. När jag sen vaknade för den nya dagen var klockan runt nio. Det blev kaffe och en stunds läsning på sängen innan jag tog mig i kragen: idag var det städdag här. Jag skäms att erkänna det, men det var faktiskt tre (3) veckor sen jag städade här. Dammet låg tjockt över hemmet. Jag försökte ändå vara hänsynsfull nog att vänta med dammsugningen till klockan tolv. Min dammsugare har nämligen börjat låta tvåstämmigt, en följd av mitt ostädade städskåp. Ja alltså skåpet var för stökigt och dammsugaren har väl fått både en och två kyssar av dörren som jag har tryckt igen. Hårt.


Jag är för övrigt inte det enda explosiva här i hemmet. 
Först trodde jag inte mina ögon, men sen fotade jag. Mammas vita orkidé, den som jag köpte och skickade till julen 2012 när jag inte kunde ta emot mamma här eftersom jag var nyopererad, har flera knoppar!

Orkidéknoppar

Flera knoppar på väg att explodera på mammas vita orkidé.


Min städning avslutade jag 
med att gå fullastad till soprummet. Sen tog jag en efterlängtad dusch. Anna behövde inte få några matkassar hemskjutsade, men jag tiggde till mig fika (och Twist) när hon hade slutat jobba. I ett svagt ögonblick lovade hon att jag och vännen Mia får nyttja hennes balle* om det är omöjligt att nyttja min. (Jag kanske ska höra mig för om hyreslättnad på grund av yttre störningar?) Nu verkar vädret inte bli så där jättevarmt framöver, fast ändå. Det är ju alltid skönt att kunna sitta utomhus, även om det är under tak. I eftermiddag satt Anna och jag och katterna i alla fall på Fänrikballen**. Anna och Lucifer frös, den senare så han skakade. Kanske har Anna nån bebiskofta att sätta på sin lillkille? (Sen upptäckte han fåglar och då glömde han bort att frysa.) Citrus låg utfläkt i sin vanliga pose än här, än där och Mini sprang omkring och fräste och bråkade med sina barn. Det är en elak mamma, det!


Själv tänkte jag nästan åka tillbaka till ICA Heidan och bråka. 
Men vaffan… tre spänn… Samtidigt är det verkligen inte första gången de tar betalt för saker jag inte har köpt. Idag var det en papperskasse – jag som packade mina tre varor i min medhavda ryggsäck, den fjärde, en trisslott, la jag i plånboken. Dåligt! Nu ska jag kontrollera kvittona varje gång jag handlar där innan jag åker därifrån.

Kvitto från ICA Heidan

Vilken jävla bärkasse papper? Jag köpte fan ingen!

∼ ♦ ∼

I kväll ska jag se sista delen av Kvinna inför rätta och läsa. I morgon fortsätter min städning i våtutrymmena. Och så ska jag åka och handla mat som jag faktiskt ska laga till min gäst som kommer senare i veckan. Fast jag ska inte handla på ICA Heidan!


*nyttja hennes balle = använda hennes balkong

**Fänrikballen = Annas balkong


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Film, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.