Ett vin: Anciano Crianza Tempranillo 2014


Ett inlägg om ett spanskt rödvin.


 

Anciano crianza tempranillo 2014

Otroligt prisvärt! Och spanskt, inte italienskt…

Jo jag vet, jag drickar nästan bara italienska viner. (Och kanske nåt grekiskt eller sydafrikanskt ibland.) Men… Igår blev jag bjuden på ett spanskt rödvin som jag var med och valde ut på Systembolaget. Jag säger ofta att priset inte alltid är nån garanti för ett bra vin. Igår fick jag verkligen bekräftat att det stämde. Fästmön köpte en flaska Anciano Crianza Tempranillo 2014 för endast 69 kronor. Lagrat i bara två år var vinet förstås ungt, men druvan Tempranillo är icke att förakta! I vart fall smakar den tack och lov inte smörkola. Flaskan var dessutom extra fin med sitt guldiga nät och en riktig naturkork. Till lamm och nöt drack vi det inte, utan vi åt fågel (kyckling).

 

Så här skriver Systembolaget om vinets smak och doft:

”Fruktig smak med inslag av fat, blåbär, skogshallon, örter och vanilj. […] Mycket fruktig doft med inslag av fat, blåbär, skogshallon, örter och vanilj.

Vinet var inte så fylligt, men den lätthet det ägde passade bra i sommarkvällens värme och till det ljusa, grillade köttet. Dess fruktighet omslöt fågeln och de feta jumbopommesfrites. Det här var ett riktigt bra vin för så liten penning. Vi noterade ytterligare ett vin i samma serie, men lagrat i tio år och 20 kronor dyrare (ett gran reserva). Självklart blev jag nyfiken på att prova även det. Kanske att det kommer med hem i påsen vid nästa inköpsrunda.

Toffelomdömet blev det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.