Wallander: Sveket (2013)


Ett inlägg om en film.Filmen Wallander: SveketAv en händelse igår kväll 
råkade jag fastna med ögonen på en film på TV4, Wallander: Sveket (2013). Jag tycker att de där filmerna med Krister Henriksson är rätt dåliga, men boken jag läser just nu är lite seg och just den här filmen hade jag inte sett. Eftersom TV4 har så mycket reklam och dessutom visar nyheter och väder mitt i sina filmer hann jag också duscha vid 22-tiden.

Inledningsscenen visar en man och en kvinna som grälar för att mannen vill skiljas. Därefter åker kvinnan hem till sig – och blir mördad. Kvinnans dotter går till polisen för att anmäla mamman som försvunnen. Dagen därpå hittas mammans lik, insvept i plast, på stranden. Samtidigt visar det sig att mordet har spelats in på övervakningskamera. Två unga datornördar bestämmer sig för att utpressa mannen/pappan. Allting pekar på att det är han som är skyldig, nämligen. Wallander själv börjar bli allt rörigare i skallen, nåt som noteras av en av hans kollegor.

Ja, ja, det är inte mycket nytt under solen här. I ett försök att modernisera har dottern ett självskadebeteende, men annars är det som vanligt. Dessutom talar nästan alla finlandssvenska utom Wallander, känns det som. Fast lite spännande är filmen, trots allt. Skådespelarinsatserna är ganska bedrövliga. Jag är kanske snäll om jag ger medelomdöme, men jag fick ungefär en och en halvtimmes rätt OK underhållning utan större djup. Och det behöver en ibland.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.