Måndagen den 26 juni 2017: Kroppen är trött, matfantasin obefintlig


 Kära dagbok…

Måndag och den sista av den sorten i juni 2017. Jag har också påbörjat min sista arbetsvecka på ett tag. Sen väntar fem lediga veckor. Kroppen säger till mig att den är trött. Jag skuttar inte längre ur sängen en kvart före väckningslarmet på morgnarna, jag är trött när harpan på mobilen tillrar igång. Men snoozefunktionen vågar jag inte använda, utan jag kliver upp direkt. Jag var riktigt seg i morse. Det tog en halvtimme i badrummet och jag kan inte bara skylla på att jag måste smörja in mina eksem. Utanför fönstret hängde mörka, tunga moln. Jag hann till jobbet innan regnet kom. Under dan har det varit omväxlande solsken och regn. Igår kväll regnade det också av och till.

”Det störtade!

som pappas gamla mostrar, farmors systrar, alltså, även kallade Flickorna, brukade säga på finlandssvenska när de menade att det ösregnade.

Jag har inget emot regn, tvärtom gör det ju att rökmaskinerna inte tänds. Fast somliga tände dem visst ändå igår – rakt under mitt fönster, självklart. Det var ganska livat i Holken igår kväll och jag känner att om sommaren ska fortsätta så här, då måste jag nog framföra klagomål. Och om detta inte får önskvärd utdelning måste plan B träda i kraft.

Regn på tennisbanan

Jag gillar regn! Här är en bild från baksidan igår kväll.


Huvudfrågan på jobbet idag
var den däringa programsviten som inte vill fungera i licenserad version. I morse kunde jag starta en ny provperiod om sju dagar, men precis som sist försvann de där sju dagarna på… eftermiddagen. Jag hade ett namn och ett nummer på arbetsledaren från supporten att kontakta, men eftersom h*n var tillbaka från semester idag väntade jag till lite senare. Tyvärr fick h*n inte igång fjärrhjälpen, så runt fikatid i eftermiddags kom h*n trampandes på cykeln. Handpåläggning på min dator gjordes och nu håller vi vänster tumme att det fungerar även i morgon bitti.

Hoodie från Miskatonic University

P-son visar gärna upp sina kläder för mig.

Annars kan jag inte påstå att jag har överansträngt mig arbetsmässigt sett idag. Jag har ont i ryggen dessutom, med all säkerhet en svit efter soffliggandet på Midsommardagen. Eftersom hälsporren är en lurig jävel vågade jag inte stå och jobba vid datorn några längre stunder. Jag vill inte inleda semestern med vare sig ryggskott eller hälsporreplågor… Dagens bästa på jobbet var som vanligt kollegan P-son, som gärna visar upp sina kläder, idag en hoodie från fiktiva Miskatonic University (riktiga boknördar fattar). P-son var förresten rätt ilsk på mig som hade tipsat honom om den där sajten som bland annat säljer tischor för boktokar… Han hade handlat för ganska många pengar där i helgen.

∼ ♦ ∼

Jordgubbar och mjölk

Jag äter helst mina jordgubbar med mjölk.

Igår kväll fastnade jag framför TV:n och en Wallanderfilm som jag inte hade sett. Det var en OK avslutning på helgen. Jag försökte få telefonkontakt med en vän, men det tycks bli i ett annat liv. Nu har jag i alla fall försökt några gånger. Jag fick nöja mig med att tugga i mig jordgubbar och sörpla mjölk, det tycker jag är godast till bären. På Instagram slängde jag ut bilden här intill och frågade hur andra föredrar att inta sina jordgubbar. Det blev svar som varierade från direkt från plantan till sötaste söta alternativet. Jag föredrar mina med mjölk, men det får gärna vara några droppar ovispad grädde i också. Fast sånt finns inte så ofta hemma hos mig. Hur äter DU helst jordgubbar??? (Om det nu är nån annan än jag som läser det här dagboksinlägget.)

Sallad bröd och bok

Söndagsmiddag på Toffelbordet.

Att äta på sommaren – eller snarare komma på mat att fixa till – tycker jag är svårt. Fantasin när det gäller matlagning är inte livlig i vanliga fall. Under sommaren är den så gott som obefintlig. Sill och potatis går förstås alltid bra, men det kan en ju inte äta jämt. Igår hade jag plockat ihop en sallad, i kväll vet jag inte vad det blir. Till lunch tog jag med en macka med Skagenröra samt en liten blåbärsyoghurt, dock inte av märket Yoggi, den hemska reklamen har fått mig att göra baklängeskullerbyttor av ilska.


I kväll vet jag inte vad det blir för middag.
 Ostbågar och Toblerone, kanske? Jag har suttit en stund med månadens räkningar samt beställt kontaktlinser hos Mister Spex. En får hoppas att sajten är mer pålitlig än namnet låter. Jag behöver jag städa också. Dammigare hem än mitt finns inte och om jag ska få besök av Fästmön på fredag vill jag inte orsaka astmaanfall. Det finns en hög med strykning, krukväxterna behöver vattnas och soppåsar bäras ut. I morgon är det veckohandling efter jobbet som gäller och sen sitter jag på första parkett för att se sommarens första (av fyra) Mord(en) i Midsomer. På onsdag ska duktiga M ta itu med min kalufs*, nåt som innebär att jag kommer hem senare.

Så varför sitter jag här???

∼ ♦ ∼

*Jag ska till frissan, alltså.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Film, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Måndagen den 26 juni 2017: Kroppen är trött, matfantasin obefintlig

 1. Anneri skriver:

  Jo då, vi är nog några som läser 😉
  Jordgubbar ska, som du säger, intas med mjölk och en gnutta (men bara en gnutta) socker. Okej, jag medger att det är valfritt men i min värld är det mjölk som gäller. Mjölken ska dessutom, som du också säger (skriver), helst sörplas in när bären väl är slut. Då är det som godast 😉

  Gilla

 2. veggiehäxan skriver:

  Är lite olika hur jag äter jordgubbar. Oftast direkt ur kartongen. Gärna med salta jordnötter till! Inte så konstigt som det låter. Mumsa i sig ett par jordgubbar, sedan några jordnötter, mer jordgubbar etc. Nedsköljt med en mugg te.
  Under säsongen tar jag ibland med jordgubbar till morsan. Då har vi istället för fikabröd till kaffet. Äter direkt ur kartongen.
  Jag tål ju inte mjölkprodukter men det funkar med sojamjölk och en gnutta socker. Eller till glass. Kan också ha några i en smoothie eller chiapudding.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Salta nötter till jordgubbar låter jättespännande, det måste jag prova! Jag har tidigare ätit jordgubbar dobbade i Nutella, men det är ju sötnöt, inte saltnöt.
   Jordgubbar är både sundare och godare till fikat! (Fast jag är bullfantast…)

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.