Mercurium


Ett inlägg om en bok.Ann Rosmans bok MercuriumDet var av en händelse jag upptäckte Ann Rosmans böcker
– och föll för dem direkt! Visst påminner de om Camilla Läckbergs i det att de innehåller parallella berättelser varav en del är historisk. Men faktum är att Ann Rosmans böcker är bättre. Nu har jag läst ut Mercurium, den fjärde delen om polisen Karin Adler. Boken fyndade jag i maj på Myrorna i Boländerna.

De två berättelserna i den här boken är dels den från 1800-talets början om Metta Fock Ridderbielke, som döms att sitta på Carlstens fästning för mord på sin man och två av sina barn, dels en nutida historia om en maskerad där plötsligt två personer mister livet. Berättelserna hänger förstås ihop, men personligen tycker jag att den historiska delen av Mercurium är den bästa. Den fullkomligt slukar jag, medan den nutida delen känns lite som om den är ditlagd bara för att. För att vadå? Jag följer med spänning fru Mettas liv och hur hon isoleras, inte ens får skriva, men ändå finner på ett sätt att skapa ord. Berättelsen om Ekebladarna känns… lite annorlunda. Det är som om författaren inte riktigt har lagt nån värme i den, den blir… rätt platt.

Toffelomdömet blir högt, men det som inte ger boken full poäng är just den nutida delen som känns… trist, bara.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.