Döden genom vatten


Ett inlägg om en bok.Ruth Rendells bok Döden genom vattenFör snart ett år sen fick jag två böcker
av Kommunalrådet till min födelsedag. Tack! Båda böckerna var skriva av Ruth Rendell, men hade inte kommissarie Wexford som huvudperson. I stället för att vara vanliga deckare tillhör de genren psykologiska thrillers. I kväll läste jag ut den andra av de två böckerna, Döden genom vatten.

Boken handlar om systrarna Heather och Ismay. Som vuxna bor de ihop och i samma hus som sin psykiskt sjuka mamma. Ismay tror att systern Heather mördade deras styvfar när flickorna var i tonåren. Styvfadern hittades drunknad i badkaret. Orsaken till mordet skulle vara att styvfadern visat ett osunt intresse för Ismay. Sen går åren och Ismays pojkvän dumpar henne. Läsaren får veta att Heather ringer upp pojkvännens nya kvinna ett antal gånger för att vädja till henne att ”lämna tillbaka” honom till Ismay. Sen hittas den nya kvinnan mördad…

Bitvis tycker jag att berättelsen är lite seg. Det är också ytterligare ett par invecklade historier som hänger ihop med huvudberättelsen som närmast rör till det hela. Jag har periodvis svårt att hålla isär karaktärerna. Vidare är kvinnorna mer realistiskt skildrade än männen, som ofta beskrivs ganska torftigt och blekt. Slutet är delvis överraskande och boken tar sig ju närmare upplösningen den kommer.

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.