Vi är alla helt utom oss


Ett inlägg om en bok.Karen Joy Fowlers bok Vi är alla helt utom ossJag valde den ärligt talat på grund av dess omslag
och, i mitt tycke, dess fantastiskt spännande titel. Vi är alla helt utom oss av Karen Joy Fowler visade sig sen vara lika fantastisk mellan pärmarna. Idag slog jag ihop dem med en suck. Hur ska jag nu kunna hitta ny läsning som är minst lika bra? Det blev med andra ord ett lyckat inköp på årets bokrea.

Bokens jag, Rosemary, börjar berätta sin historia typ ”mitt i”. Hon växer upp med sin mamma och pappa, systern Fern och brodern Lowell. Som liten var Rosemary en pratsam liten flicka. Men så hände nåt: först försvann systern, sen brodern. Exakt vad som hände får jag som läsare inte veta till en början.  Familjen går i vart fall sönder. Lowell jagas av FBI, mamman mår psykiskt dåligt, pappan dricker, Rosemary tystnar. Och allt detta handlar om Fern.

Nu tänker inte heller jag avslöja för mycket, för det var just detta otroligt oväntade som gjorde att boken fängslade mig och höll kvar mig i sitt grepp. Däremot medger jag att detta är den bästa bok jag har läst hittills i år. Den har inte bara en oväntad twist, den är välskriven och har ett språk som flyter på och som gör att en inte vill lägga den ifrån sig ens vid nåt kapitelslut.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Vi är alla helt utom oss

 1. MarveW skriver:

  Kul! Känner igen mig i din beskrivning. Men… vi avslöjar inget!

  Gilla

 2. Bokstund skriver:

  Det är så kul när en bok är (minst) lika bra som man förväntar sig av dess omslag och paratexter! 😊

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Titeln är fantastisk och det var enbart den, inte några paratexter (har inte hört utrycket tidigare, tack, jag lärde mig nåt nytt! 😛 ) i övrigt, som lockade mig att köpa boken. Jag läste inte baksidestexten, jag bläddrade inte i boken, nada. Det var en sån lyckträff! 😛

   Gillad av 1 person

   • Bokstund skriver:

    Så himla kul när sånt händer! 😀

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Har nog aldrig eller ytterst sällan hänt mig!
    Jag tycker emellertid att många nyligen utgivna böcker, främst debutromaner, har så vackra titlar. Sen brukar det kännas rätt… tomt… mellan pärmarna på sina håll…

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.