Sommartidssöndagen 2017: Litteratur och lur före vår och snår


 Kära dagbok…


Idag vaknade jag till sommartid – 
både vad gäller klockan och utomhustemperaturen. Det har varit runt 20 grader varmt. Och då menar jag inte enbart på husets solsida utan även på dess baksida. Grannarna från helvetet (?) började spika och borra strax efter klockan sju i morse. Det var inte roligt. Jag satt nämligen uppe ganska sent igår. Vad skulle jag göra, liksom, när jag kom på att jag hade en orörd  lördagsgodispåse i ett av köksskåpen? Godis och litteratur blev det till fram på småtimmarna. Först läste jag ut Knausgårds fyra och sen bytte jag till en bok om Karin Boye.

Böckerna Min kamp 4 och Bryt upp Bryt upp

Jag läste ut Knausgårds Min kamp 4 och började på Bryt upp! Bryt upp! om Karin Boye.

 

Boken Bryt upp och kaffe

Karin Boye hade säkert bloggat ilsket om grannarna om hon hade levt idag och bott i mitt hus.

I morse låg jag ilsken och drack kaffe och läste och läste ut boken om Karin Boye som jag fick av en av Lenorna på jobbet. Boken gav mig en mer insiktsfull (?) bild av Karin Boye  och jag undrade hur hon hade agerat om hennes grannar betett sig som mina. OK, det ska ”bara” vara tyst mellan klockan 23 och 7 på dygnet, men måste det nödvändigtvis spikas och borras på lördagar och söndagar klockan 7.05??? Igår höll oljudet dessutom bara på en kort stund, idag har det pågått större delen av dan. På baksidan står en stor van med firmatryck Lunkans Bygg på sidorna samt en släpkärra. Den stod där flera timmar igår och hela dan idag (den står där fortfarande när klockan närmar sig 18). Det är märkligt hur OK det är för vissa att ”parkera” fel. Det är väl en sak om en bil med släp kör in och lastar av, men att parkera två dar i rad på gräsmattan gör med all säkerhet fula spår i gräset. Och vem fan får betala det? Tja, inte Lunkans Bygg. Karin Boye hade säkert bloggat ilsket om det ifall hon hade levt idag…

Det blev bokbyte även idag och nu valde jag en bok som jag har fått låna av Zeta. Recensionsböcker och lånade böcker läser jag alltid först, därefter mina egna köpta. För övrigt är jag väldigt nyfiken på Gypsy Boy och det är roligt att läsa på engelska, nåt jag borde göra oftare.

Böckerna Bryt upp och Gypsy Boy

Bokbyte för andra gången i helgen, från bisexuell författare till romsk bög och författare.

 

Två telefonlurar

Lurigt!

En kan säga att jag lurade våren den här helgen. Jag har knappt varit utanför dörren – hur kul är det att gå ut och promenera ensam i snåren med en jäklande hälsporre? Nä, inte mycket. Vill jag se vårblommor kan jag förresten alltid glo på Instagram. Jag har mest läst den här helgen och städat och tvättat. Idag stod lakansvikning och strykning på agendan. Mitt på dan ringde jag Annas snälla mamma med anledning av att jag har sagt upp mitt telefonabonnemang. Jag har nämligen två lurar som med all säkerhet håller ett bra tag till och kan användas i ett hem där de boende har blivit lite, lite äldre. Jodå, Annas snälla mamma ville ha lurarna och jag ska höra av mig när abonnemanget är avslutat och komma över och demonstrera. Jag torkade av lurarna med sprit och letade fram bruksanvisningen. I samband med detta hittade jag kvittot. Tänk, de är köpta 2005 i Motala och kostade cirka 800 spänn då. Sen dess har jag bytt batterier en gång ganska nyligen och lurarna är verkligen fräscha. Alltså gjordes det bättre grejor ”förr”. Jag blir bara glad om de kommer till nytta i stället för att kastas.

Quesadillas

Quesadillas blev utmärkt söndagsmiddag.

Även idag blev det en tur till Äldreboendet – vad gör en inte för en puss och en pratstund? När jag hade sljutsat hem Fästmön kände jag mig inte bara ensam utan också hungrig, så jag for vidare till Taco Bar och åt söndagsmiddag. Det gick bra att äta utan sällskap, fast det är ju roligare att äta med Anna.

I kväll är det säsongspremiär för norska serien Frikänd klockan 21 på SvT 1. Jag såg första säsongen för snart två år sen och gillade serien redan från första avsnittet. Nu kommer åtta nya avsnitt och söndagar har kvällar som är alldeles perfekta att användas till thrillerserier på TV. I övrigt har helgerna verkligen trista TV-tablåer. Jag glodde på Banks i fredags kväll och sista avsnittet av Hotell Halcyon igår. Det är tur att jag gillar att läsa! Men jag kan ju inte läsa hela tiden, som mamma sa.

Böcker på nattduksbordet

Böcker på mitt nattduksbord just nu.


Nu är den kommande veckans medicin delad,
krukväxterna vattnade och rena kläder och jobbväskan framtagna. I morgon startar en ny, härlig arbetsvecka!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sommartidssöndagen 2017: Litteratur och lur före vår och snår

 1. Anneri skriver:

  Jag önskar jag var lite mer disciplinerad jag också så jag kunde göra i ordning allt inför den kommande arbetsveckan. Men sånt ligger visst inte för mig 😦

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag har inte så mycket annat för mig idag, så… Men jag brukar alltid lägga fram rena kläder kvällen före en jobbdag OCH ta fram filskål OCH ladda kaffe i perkolatorn (bara att trycka på sen). 😛 Genom att förbereda kan jag läsa en stund extra till frukosten här hemma.

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.