Torsdagen den 16 februari 2017: För säkerhets skull…


 Kära dagbok…

 

Polisen logga

Polisen kan hjälpa den som blivit förföljd i flera års tid.

Den här torsdagen inleddes med veckans andra kurs. Idag skulle jag få en introduktion omkring informationssäkerhet. Min avdelning har haft besök många gånger av ”säkerhetsfolket”, men jag hade inte träffat dem förut. Det var en mycket givande förmiddag, där jag också hann jobba en och en halv timme i kurslokalen först och sen dessutom stannade kvar efter kursen. En av dem som höll i utbildningen kom från polisen. Fräck som jag är utnyttjade jag det för att prata och fråga om stalkning och förtal i sociala medier. Jag tänker inte berätta så mycket mer än att den som har blivit stalkad och förtalad i flera års tid har betydligt större chans att få polisiär hjälp på ett eller annat sätt. Och ja, förtal är ju faktiskt brottsligt och kan leda till straffrättslig påföljd. Det känns väldigt gott att veta. Den som vill läsa mer om vad en kan göra mot näthat kan läsa mer på Kränkt.se!
www.krankt.se
Dagen var inte lika solig som igår och det är fortfarande minusgrader på morgnarna. Clark Kent* är skitigare än nånsin, men jag vågar inte tvätta honom när det är så här kallt. Det regnade på eftermiddagen och enligt väderappen ska det snöa senare i kväll.

Glasdörr till mitt kontor

Här skulle jag behöva hänga upp ett rött skynke ibland.

Jag var inte på kontoret förrän klockan var halvvägs in i lunchen. Då blev jag tvungen att ha ett snabbt möte med min chef innan jag kunde slänga i mig lunchmackan som jag inte hade glömt hemma idag. Efter mackan satte jag ihop mitt nyhetsbrev och gjorde en del smärre justeringar. Populär var jag visst, för det knackades på min stängda dörr fyra gånger. Jag funderade på att sätta upp ett rött skynke… Allt avlöpte emellertid väl – inga tjurar i sikte. När jag var klar så långt jag kunde bli klar gick jag på en turné bland dem som hade sökt mig. Alla var mycket förstående, men för säkerhets skull ville jag kolla så det inte blev surt eller att det var nåt überakut. OK, visst är det stressande, fast samtidigt är det också rätt smickrande att min hjälp och kompetens efterfrågas. Jag hann också gå igenom en lista som ska revideras och skicka ut lite mejl.

Igår satt jag över på jobbet en stund. Mitt mål idag var att inte göra det. Målet uppnåddes nästan. Jag vill ladda för amatörvärderingarna från bästefåtöljen i kvällens Antikrundan. Efter programmet tänkte jag sitta kvar och glo på dokumentären Löftet. Jag vill också samla mig och hämta krafter inför helgen – för säkerhets skull. Fästmön är på banan igen och jobbar, så vi ska försöka umgås i helgen. Det sägs att vi bland annat ska montera ihop nånting…

∼ ♦ ∼

Nån fundering har jag inte idag heller. Därför lämnar jag dig med ett citat för dagen som jag har hämtat ur min Bildkalender för bokälskare. Den som nämnde’t heter Eva von Zweigbergk och skulle haft sin 111:e födelsedag idag om hon hade levat. Idag är det för övrigt exakt på dagen (inte datumnumret, dock) fyra månader sen mamma gick bort. Lilla mamma…

Citat av Eva von Zweigbergk

Tänkvärda ord om böcker…


*Clark Kent = min smutsige lille bilman

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, Sociala medier, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Torsdagen den 16 februari 2017: För säkerhets skull…

  1. Marie: Mitt skrivliv skriver:

    Hoppas det gick bra för dig och fästmön att montera någonting, sådant brukar kunna bli intressant 😄

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.