Karl-dagen 2017: En får tindra med ögonen om det ska vara ljust


 Kära dagbok…

 

Vita och rosa tulpaner

Rosa och vita tulpaner, varav en bukett slokande.

Jaha, vart veckans första av två lediga dar tog vägen vet inte jag. Plötsligt vart det kväller etc etc. Jag var ute ett par svängar för frisk luft, unken luft (soputbärning), handling och skjutsning av Fästmö från jobb till hem. Det räckte. Karl-dagen 2017 var ingen märkvärdig dag på nåt sätt, inte ens vädermässigt. Min pappa, som stavade med C, har namnsdag idag liksom äldste bonussonen, men det är inget som firas. Jag försökte i alla fall få lite färg och ljus i mitt hem genom att köpa två buketter tulpaner. Sur blev jag i stället, för när jag kom hem och gett blommorna nya snittytor och skulle ställa dem i vas började en av buketterna genast sloka. Asså, en hundring för två buketter från Rydells varav den ena buketten slokade genast… då är det rätt och riktigt att en Toffla surnar till. Nog ledsnar tulpaner ofta snabbt, men jag har aldrig varit med om genast.

Strumpor med glasögon på

Här får en tindra med ögonen om det ska vara ljust…

Ljus, ja… Märkligt nog var samtliga lampor utomhus här i bostadsrättsföreningen (ja, jag vet,  skitfulaste och sämsta stavade webbplatsen, pinsamt nog) släckta i början av kvällen. Var det nåt fel eller är styrelsen övernitiskt i sitt sparande? Ett tips, om det var det senare, är att i stället gå ut med information till boende i föreningen som låter sina lampor stå på dygnet runt som värsta jävla ljusgårdar. Men här i krokarna får en tindra med ögonen om det ska vara ljust. Det var lite nervöst att gå från garaget i mörkret till porten, eftersom det via sociala medier igår rapporterades om ett rånförsök – med pistol! – mot en hundrastande kvinna här i New Village vid 21-tiden igår. Asså, New Village har blivit New Gottsunda här i Uppsala. Tyvärr. Brottsligheten har kommit hit och det är ytterligare ett skäl till att jag inte trivs. Jag hoppas det yppar sig en möjlighet att flytta SNART.

För att förvåna alla, främst mig själv, skippade jag dammsugningen – den kan sparas till i morgon. I stället lagade jag mat, lasagne på kycklingfärs. Och – surprise, surprise! – jag dukade fram grönsaker i form av oliver. Ja, jag måste snart hoppa upp och rita flera X i taket… Kvällens vin var som vanligt italienskt och mer om det kommer, också som vanligt, i ett separat inlägg!

Detta bildspel kräver JavaScript.


Jag hann precis diska klart 
innan det var dags för sista avsnittet av Stjärnorna på Slottet. I kväll var Johannes Brost huvudperson. Jag tycker att det har varit en bra säsong av programmet. Det har känts som om de fem stjärnorna har gillat att umgås, som om de har haft roligt. Sånt roar även mig som tittare – jag vill inte ha bråk och tjafs.

Stjärnorna på slottet 2016

Stjärnorna på Slottet 2016 var ett gäng som verkade ha roligt tillsammans.

 

Min kväll avslutades med läsning (jag läste ut Labyrint – vägen in och började på Ensamfararen) och lite halvtittande på skräckfilm (The Ring 2). En annan dag (söndag?) ska jag skriva om såväl vin som bok, men nu börjar det bli dags att göra sig iordning för natten.

Maria Isacssons bok Ensamfararen

Recensionsexemplar nummer två ska läsas.


I morgon ska jag tindra med ögonen igen, 
men bara så det blir tillräckligt ljust. Nu sover vi en stund, tycker jag.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Film, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Karl-dagen 2017: En får tindra med ögonen om det ska vara ljust

 1. surridurr skriver:

  Men fy vad jobbigt att bo i ett område där man känner sig otrygg.
  Kram

  Gilla

 2. surridurr skriver:

  PS Då är det absolut alldeles för dumsnålt av föreningen att snåla med belysningen.
  Här där jag bor är det precis hur lugnt som helst. En liten förening, Inte ens de som bor på markplan är oroliga. Några gatlyktor finns för att portarna ska vara upplysta dygnet runt. Klokt av bostadsrättsföreningen att fortsätta ha den belysningen kvar. Den största oron för inkräktare för mig är om det kommer in en spindel. Men min svåger har satt upp ”spindelsäkra” nät bakom ventilationsgallren. Vår-, sommar- och höst borstar jag hela tiden bort spindelväv som kan finnas på balkongen. Mig veterligt har det inte funnits en spindel härinne på många, många år.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Fast jag kan inte med säkerhet säga att det är föreningen som vill spara på elkostnaderna, det KAN ju ha varit fel på lamporna. De tändes, men inte förrän senare. Ett annat alternativ kan vara att det finns nån timer som är satt till att tända lamporna senare eftersom det ju har blivit ljusare. Men igår var det mörkt och idag är åter en grå dag. Vi är en ganska stor förening med cirka 300 lägenheter. Jag får kolla hur det är i kväll.

   PS Jag tar bort din kommentar på det andra inlägget eftersom jag dels inte förstår den, dels följer den inte reglerna för den här bloggen. https://tofflandel2.wordpress.com/reglerna/

   Gilla

 3. Lisa skriver:

  Felet med genast slokande blommor är att folk är slarviga och inte tänker. Dom plockar upp en bukett från vatten hinken,ändrar sej, stoppar ner den första,men kollar inte att den står i vattnet!! Med den påföljden att buketten kan ju stå hur länge som helst utan vatten. Det förklarade en expedit när jag klagade på blommor. Så nu kollar jag att dom står i vatten, dom jag väljer. Ha ha , blev mycket vatten här nu! Ha en bra söndag! Kram ❤

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja kanske det ligger till! Det tänkte jag inte på… Men sur blev jag, för jag ville ha det lite fint här i ensamheten hemmet. Nästa gång ska jag bli än mer observant.

   He he, mycket vatten blev det! Men snart ska jag skriva om vin igen, så då blir det vin.

   En go’ söndag ska du också ha!
   Kramen!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.