Onsdagen den 11 januari 2017: Dumma mamma och upplysningsvis


 Kära dagbok…


”Dumma mamma!

Mamma med kusiner, fastrar och sina föräldrar

Ser inte mamma, längst ut till höger, lite olydig ut? Flickorna till vänster om mamma är mammakusinen B2 och mammakusinen B.

Exakt så kände jag när jag vaknade i morse, genomsvettig, arg och ledsen efter en riktig mardrömsnatt. Min mamma var medan hon levde… inte allt igenom snäll, det är ingen, nästan, men hon var inte riktigt så… rättfram som i drömmen. Däremot kände hon förstås till mina ömma punkter. Jag är rätt nöjd med min viktnedgång just nu, trots att den inte var planerad och trots orsaken (sorg). Men i drömmen var mamma väldigt tydlig med att hon tyckte att jag fortfarande är fet och äter för mycket, kan en säga utan att gå in på detaljer. Ja ja, jag brås kanske på mormor som var ett rejält fruntimmer utseendemässigt. Mormor var rejält snäll också. Där slutar kanske likheterna oss emellan. Bland mammas foton hittade jag en bild som föreställer mamma och två kusiner tillsammans med respektive mamma samt mammas pappa (min morfar, alltså). Jag tycker att min mamma ser väldigt busig ut på bilden, vill inte riktigt stå still. Det var nog tur att mormor var just ett rejält fruntimmer och höll fast sin dotter såsom hon gjorde på bilden. Mamma kanske var lite… dum och olydig, rentav..? Å vad jag skulle vilja fråga mamma om bilden, fast det går ju inte. Dumma mamma, varför gick du bort???

Adventsstjärna

Jag är inte upp till stjärnnivå ännu.

Sorgen är en oberäknelig följeslagare, som sagt. Drömmen gjorde mig arg på mamma, men jag tror inte att det har märkts så mycket på jobbet idag. Jag är väldigt tydlig med att jag inte är på stjärnnivå riktigt än, men jag försöker, jag gör mitt bästa. Och det mesta går ändå hyfsat bra. Idag har jag gjort en del uppdateringar på intranätet av olika slag, jag har också försökt lära ut. Vidare har jag översatt en text samt jobbat med mitt nyhetsbrev. För det senare har jag fått en idé som när jag presenterade den föll i god jord.

Till lunch idag försökte jag få mänskligt sällskap. Jag lockade till och med med karameller. Tyvärr nappade ingen – mer än min zombiemumie, som hoppade upp i stolen mitt emot. Men nästa onsdag har jag bokat in ett lunchmöte på systeruniversitetet som jag ser fram emot mycket. Då ska jag träffa såväl gamla bekanta som nya. Det är alltid spännande.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Under eftermiddagen blev vädret sämre och sämre.
Det verkar som om vi går mot vinter igen. Mörkt och blåsigt har det varit hela dan, dock. Jag har fortfarande mina upplysande stakar och stjärnor uppe, för upplysningsvis dansas julen inte ut förrän Tjugondedag Knut – och det är på fredag. Men jag längtar dit, för då ska jag sätta upp fönsterlamporna i köket, de som Fästmön fixade till vad gäller sladdar och trycken och som matchar kökslampan. Mamma skulle nog bli både imponerad av Annas verk och glad åt att jag använder hennes armatur. Allt annat än glad var jag när lysröret ovanför diskbänken började blinka lite igår. I morse blinkade det helvetiskt, snacka om tics! Det var bara att plocka ur röret och försöka få tag i ett nytt på hemvägen. Att sen få in skiten det nya röret i lampan… etc etc [många fula ord] Men jag lyckades till sist. Den extra delen som Dyra elkedjan fick mig att köpa trots att jag var tveksam till behövde jag inte. Men ärligt… vad är tio spänn när en kommer ut till bilen efter en arbetsdag och upptäcker att en har fått parkeringsböter på 500 spänn? Jaa, QPark, det blåser lite idag och det blåste gissningsvis till i morse när jag stängde bildörren så att min parkeringslapp blåste upp-och-ner. Nu svider det rejält, för upplysningsvis jag har ju betalt parkering till och med måndag nästa vecka.

Detta bildspel kräver JavaScript.


För att återvända till julgransplundring och annat
 har jag plockat bort en del tomtar (alla utom de som tillhör sextetten som hänger i köksgardinen). Nån gran har jag inte att plundra, så det som återstår är faktiskt bara att byta ett par dukar och att plocka ner julens fönsterbelysning. (Nog borde jag få julgransplundringsgodis ändå sen?) Men upplysningsvis har Påskliljan i alla fall fått sin tomteluva utbytt mot en gay-lei så att hon bättre matchar sin ägare. Och då menar jag inte gay som är lycklig, för jag är rätt sur i skrivande stund.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, HBTQ, Ironi, Jobb, Personligt, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Onsdagen den 11 januari 2017: Dumma mamma och upplysningsvis

 1. Jag förstår att det kändes märkligt att ha en sådan dröm, för, det är ju så att man NU minns nästan bara det positiva av hur dom var som personer. Men, det finns väl ingen som levt sitt liv som en perfekt människa.

  Jag tycker absolut du ska ha plundringsgodis !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja exakt, det kändes väldigt konstigt. Och jag vet att mamma och jag hade en ganska ansträngd relation under många år. Nu minns jag nästan bara det positiva och saknar henne, 😥

   Du, då skriver jag upp plundringsgodis på morgondagens handlingslapp!

   Gillad av 1 person

 2. Anneri skriver:

  ”Tjuvstartade” julgransplundringen (utan tillhörande julgran) i år. Blev helt enkelt trött på eländet och ville inte hålla på i sista minuten innan vi ska iväg på semester. Lite mot mina principer men… kanske det är just det principer är till för? Att gå emot 🙂
  Och… är inte julgransplundringsgodis obligatoriskt 😉

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag ska göra resten i morgon eller på lördag, det är inte så mycket kvar mer än stakar, stjärnor och två dukar. Men jag måste spika lite, ska sätta upp ny fönsterbelysning i köket och jag vet inte om det är för mörkt att syssla med sånt kvällstid. Samtidigt har jag längtat efter att sätta upp de fina fönsterlamporna, som kommer från min mammas hem. De matchar nämligen kökslampan som OCKSÅ kommer från mamma (hon gick bort i oktober).

   Nu när ni är två som tycker att godis är ett måste är jag inte sen att lyda!

   Gillad av 1 person

   • Anneri skriver:

    Ibland ska man ta till sig vad andra säger 🙂 (men inte alltid) Låter som det blir jättefint med lamporna men tråkigt att höra om din mamma. En jobbig tid kan jag tänka mig (det var 20 år sedan i september som min pappa gick bort men jag minns väl att det var tufft en ganska lång tid efteråt)

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    En får vara lite selektiv vad gäller det andra säger att en ska göra. 😉

    Jag tror det blir jättefint! Fästmön har hjälpt mig och fixat nya sladdar och trycken till fönsterlamporna och att hänga upp kökslampan – den var astung.

    Det har varit en mycket tung period och jag har skrivit en del här på bloggen – sorgebearbetning, kristerapi. 😥

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.