Trettondedag jul 2017 morgon: Semestersummering


 Kära dagbok…


Nej jag tänker fortfarande inte göra nån summering av förra året. 
Det är totalt ointressant för mig, eftersom det endast är två händelser som överskuggar alla andra. I stället gör jag en summering av mina två semesterveckor, som nu är till ända. Igår var jag flexledig, idag och lördag och söndag är jag ledig eftersom inga kontorsråttor jobbar såna dagar om de inte beordras göra det. Så ja, min semester är slut. Semestern och ledigheten som blev ett villkor för mig och jobbet i stället för fortsatt sjukskrivning. Jag inser nämligen nu att jag inte hade pallat att jobba mellandagarna. På måndag, däremot, är jag redo. Och igår såg jag, eftersom jag har läst jobbmejl varje vardag, att det finns en och annan tjur att stångas med och ett och annat språkligt att ta tag i nästa vecka.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Citrus och Lucifer på köksstol

Jag har gosat med katter. Här är Citrus och Lucifer väldigt nyfikna på om vi äter på nåt.

Jag hade två planer/mål för min semester: umgås med kompisar och promenera. Planerna har inte fallit särskilt väl ut. Jag har inte träffat en enda kompis. Däremot har jag telefonerat med två och haft kontakt med ytterligare ett par via mejl, sms och sociala medier. Det är jag som har tagit initiativet vid alla tillfällen utom ett. Särskilt många initiativ tog jag emellertid inte. Varför ska jag plötsligt höra av mig och berätta vadå? Det har ju inte hänt nåt. MEN… i stället har jag umgåtts med familjen och gosat med katter den 23 – 25 december och den 30 december – den 1 januari. Jag har träffat bonusbarnen med respektive samt en pappa, jag har träffat Annas snälla mamma och hennes L och jag har förstås träffat Anna. Fast inte så ofta eftersom hon har jobbat galet mycket. Vidare har jag telefonerat med mammakusinen B en gång.

Spöklikt träd

En och annan promenad blev det, mest till och från Anna.

Promenader då? Tja, de har mest gått till garaget. Jag har försökt skjutsa och hämta Anna till och från jobbet de dagar och kvällar jag inte har intagit snaps och öl till maten. Vidare har jag gått till Tokerian ett par gånger. Sen har jag gått till och från Anna tre gånger och en gång har Elias och jag gått från mormor till mitt garage. På juldagen var Anna och jag ute på en promenad och vid ett tillfälle i förra veckan tog jag en promenad runt området. Tanken var väl att gå en sväng varje dag. Den här planen föll inte heller ut till min belåtenhet, alltså.


Vad har jag gjort då?
Tvättat ett par gånger, städat och strukit samt sorterat fotoalbum och rensat lite i garderober och förråd. Men vad bättre är… jag har kommit igång med att äta och jag sover nätterna igenom utan uppvaknanden. Sen erkänner jag villigt att allt jag äter inte är nyttigt – men så får det bli veckan ut. Med återgång i tjänst stramas ätandet upp. Vidare har jag vänt lite på dygnet, det vill säga gått och lagt mig senare och vaknat senare, typ vid åttatiden. Jag har ofta unnat mig att ligga kvar i sängen till klockan tio för att läsa och dricka kaffe. (Totalt har jag läst fem böcker hittills dessa dar.) Det är OK, tycker jag, jag har ju ändå haft semester. Nåt riktigt bra som har hänt under den gångna veckan är att jag har fått ett fadderbarn.

Chips och öl

Jag har börjat äta igen, men allt är inte nyttigt. Igår kväll, sent, blev det chips och öl, till exempel.

 

22 minusgrader i Uppsala

Det blev skitkallt här igår.

Igår blev det plötsligt inte bara kallt utan skitkalltDärför blir det ingen promenad idag, förstås. Jag softar här hemma tills det är dags att åka och hämta Anna från jobbet. Framför oss ligger en vuxenhelg utan jobb. Det finns inga större planer för den mer än att vi måste ta oss till ett apotek, helst idag, samt att vi ska gå ut och käka i kväll. Vi ska mest bara vara, hänga, med varandra. Det har inte funnits så mycket tid för det de senaste månaderna. Kanske kan jag under de här sista lediga dagarna lära mig att att le, skratta och vara lite glad igen. Men det sitter långt inne. Jag saknar mamma väldigt mycket fortfarande och jag är medveten om att det är långt kvar innan jag kan acceptera fakta. Om en vecka ska jag träffa min psykolog igen och få hjälp på vägen med detta.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Trettondedag jul 2017 morgon: Semestersummering

 1. Lisa skriver:

  Låter bra att ni får njuta av ute middag idag! Och som du säger, bara hänga med varann. Smaklig måltid! Kram ❤

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vi får se hur det blir med utemiddag. Det har kommit nya varningar om mer snö, så kanske blir vi hemma i kväll och går ut i morgon. Men vi får se. Äter gör vi i vart fall liksom hänger med varandra!
   Tack och kram!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.