Från If till… Oscar


Ett inlägg om försäkringsbolag och fadderbarn.


 

Jag måste säga att de är lite modiga ändå på mitt försäkringsbolag IfIdag ringde de för elfte gången. Fast idag hade jag mig själv att skylla – jag svarade på en enkät jag fick via mejl på förmiddagen. (Så anonym var alltså den…). Den här gången ringde en mansperson som åtminstone verkade vara ärlig. Den förre som ringde tillstod ju inte ens att han var säljare. Det var personförsäkringar de ville sälja, det hade ingenting alls med att göra att de ville kolla upp om jag hittat den information jag sökte på deras hemsida webbplats. På If:s webb letade jag bara efter deras URL, så jag kunde länka till dem från ett och annat blogginlägg om deras uppringningsmetoder. Vid förra samtalet svarade säljaren när han hade ringt mig och jag hade svarat (det var ju tyst de i luren de andra gångerna) att det var skälet till att han hade ringt mig. Han berättade också att de använder diallers. Det hade jag fattat och det var så jag fattade att det var en säljare som envist ringde, inte nån som ville kolla om jag hittade den information jag sökte. Lögnare!

Så… och nu kommer en bro över till nästa ämne… Eftersom huvudförfallodagen för mina försäkringar närmar sig har jag beslutat att hitta ett nytt försäkringsbolag, ta minsta möjliga tvångsförsäkringar och i stället se till att försäkringspremiepengarna i större utsträckning går till nån som verkligen behöver. Det vill säga en människa, inte ett försäkringsbolag.

Väggalmanacka 2017 broar

Jag har köpt en väggalmanacka med broar, passande nog!

 

Oscar

Idag har jag fått förmånen att hjälpa till med Oscars utbildning och sjukvård.

Jag har fått barn idag, nämligen. Nu är inte jag nån barnmänniska, så det är väldigt praktiskt för min del med bonusbarn – och fadderbarn. Men vissa av mina bonusbarn vet att jag ändå är lite av en hönsmamma. (Jag förklarar inte närmare varför här, det är mellan mig och barnen.) Jag har fått ett oktoberbarn, den månad som min pappa föddes i och den månad min mamma gick bort i. Det tar jag som ett tecken för att det här blir meningsfullt.

Oscar är elva år och bor i Uganda och från och med idag är han mitt fadderbarn. Enligt informationen om Oscar är han vänlig och lekfull och älskar matte i skolan. Hum… det gjorde inte jag… Han har lång väg från halmtakshyddan, där han bor med sin mamma och sina syskon, till skolan. Nu har jag fått möjligheten att bidra till Oscars utbildning och sjukvård.

Så du… se över dina försäkringar och annat onödigt som du betalar varje månad. Varför hjälper du inte ett barn i stället? Surfa in till Barnfonden och kolla hur enkelt det är!

Nu ska jag fundera lite på om och i såna fall vad jag ska skriva i ett första brev till Oscar! Matte… hum…

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Diskutabelt, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Från If till… Oscar

 1. Lisa skriver:

  Jag har också funderat på att ta ett fadderbarn. Så nu ska det bli intressant att följa din resa med detta, innan jag bestämmer mej. Allt jag läst och hört har inte varit positivt. Tyvärr. Och känner ingen som har ett sånt barn. Men nu kan jag sitta på första parkett, och få veta av en som har!!!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vet du, jag tar alltid referenser när det gäller sånt här och jag är väldigt misstänksam mot hjälporganisationer. Men när det gäller Barnfonden har jag fått goda betyg från flera olika källor. Den jag litar mest på är förstås Fästmön, som nu är inne på sitt tredje fadderbarn därifrån, tror jag.

   Gilla

 2. surridurr skriver:

  Jag jobbar själv på försäkringsbolag, men inte på If. Jag tror att alla försäkringsbolag jobbar med försäljning. Så det är lite larvigt att förneka det. Även den gruppen som jobbar med detta där jag jobbar har dailer. Visst ska man se över vilket försäkringsbolag man vill ha. Men titta inte bara på premierna utan även innehåll tipsar jag dig om. Ta dig också besväret att gå in på http://www.konsumenternas.se
  Där kan du jämföra innehållet.
  Fadderbarn låter ju riktigt spännande. Jag kan tänka mig att han tycker att de skulle vara kul att få lite foton. På dig. På hur det ser ut där ni bor. På snön nu när vi har den. På en vanlig måltid. På en skola någonstans där det går barn i hans ålder.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag tänker inte ta mer än tvångsförsäkringar efter att flera i min närhet har känt sig/blivit lurade av försäkringsbolag. Min mamma trodde att hon hade en begravningsförsäkring. Försäkringen täckte inte ens en tredjedel av begravningskostnaden. En vän trodde sig ha en hemförsäkring för bostadsrätt. Den täckte inte en vattenskada. Så låt oss säga att jag är luttrad. Här blir nog billigast, det går inte att lita på nåt bolag, känns det som. Och ja, självklart ägnar sig alla försäkringsbolag åt försäljning. Därför var det urlöjligt att ljuga, jag hade ju inte besökt webbplatsen förrän EFTER de första gångerna han hade ringt.

   Foton är kul, men tyvärr har en ju inte så mycket sånt på papper nu för tiden. Det blir nog bara några rader först.

   Gilla

   • surridurr skriver:

    Det gäller förstås att ha rätt försäkring. Du behöver inte följa mitt råd. Ville bara tipsa dig om ett sätt att jämföra, som inte alla vet om.

    Du kommer säkert på något bra att skriva i brevet.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Ja det gör det. Men när försäkringsbolag under resans gång ändrar förutsättningarna är det inte alltid lätt att ha koll på vad som gäller. Det är många som känner sig lurade. Jag brukar ta personlig rådgivning till hjälp alt. kolla upp själv. Men så luttrad som jag känner mig just nu gentemot försäkringsbolag är det fakstiskt lägst premie som gäller för de försäkringar jag måste ha, till bilen, till exempel.

    Jag låter nog Oscar skriva först. Jag vet inte riktigt hur jag ska underteckna brevet.

    Gilla

 3. Grattis till Oscar !! Jag fick en liten flicka som heter Keity och som fyller sex år just idag, så, det kommer jag blogga om senare idag 🙂 (om jag hinner..)

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Å, blir det kalas? Jag har ju julgransplundring idag, på Tjugondedag Knut, när jag svarar på din kommentar, så jag får godispåse. Oscar fyller år i oktober först. Var bor Keity, tro? Hum… ska in och kolla om du har bloggat om tösen din…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.