Somliga linor brister


Ett inlägg om en bok.


 

Varg Gyllanders bok Somliga linor bristerIbland stillar en sin nyfikenhet samtidigt som en gör fynd. I början av september hittade jag Varg Gyllanders debutdeckare Somliga linor brister i pocket på Emmaus i Gryttby för en tia. När en läser nåt bra som nån har skrivit kan en nästan ursäkta att författaren inte svarade i sin telefon när Camilla Kvartoft från TV-programmet Veckans brott (som har gjorts i hela 13 säsonger!!!) ringde för att kolla tillgängligenheten hos polisen. Han kanske skrev på del sex..? Men bara nästan kan en ursäkta. Bok och person/författare/arbetstagare är som bekant inte samma sak.

 

Boken inleds med att en ung tjej dör i en fontän en sommarnatt i Stockholm. Bokens huvudperson, kriminalteknikern Ulf Holtz, har lite svårt att tro att det är en olycka. Och mycket riktigt – Jenny Svensson är mördad. Mordet följs av ytterligare mord i stan, men nu på klottrare. Inte kan väl dessa mord hänga ihop med ordentliga Jenny? Ulf Holtz är lite av en frifräsare tillsammans med kollegan Pia Levin. Det får konsekvenser för karriären, men frågan är om det inte löser mordgåtor snabbare…

Det här är helt klart en författare som vet vad han skriver om. Och då är han inte kriminaltekniker utan presschef. Boken är realistisk och spänningen byggs upp med fakta, inte en massa blodiga och läbbiga detaljer. Jag ska helt klart söka efter övriga fyra utkomna delar! Är de lika spännande och snabblästa som del ett har jag nåt att se fram emot.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Somliga linor brister

 1. fruhatt skriver:

  Visst skriver han bra!
  Jag har sträckläst alla hans böcker .
  Kram

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Han skriver framför allt snabblästa böcker som inte fastnar i detaljer. Sen kändes i alla fall denna, den enda jag har läst av honom, väldigt realistisk.

   Men jag tycker ändå att han ska svara i sin telefon när Camilla Kvartoft ringer… 😉

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.