What remains


Ett inlägg om en TV-serie.


 

Ofta kring jul och nyår har jag varit ledig. Lika ofta har jag saknat nån bra kriminalserie på TV. Igår fick jag mig i alla fall till livs den första delen av fyra i serien What remains från 2013. Denna brittiska serie visades 2014, men av nån anledning missade jag den. I kväll visar SvT2 den andra delen klockan 21.45.

David  Threlfall som polisen Len Harper

Polisen Len Harper (David Threlfall) tycker att det är märkligt att ingen saknar Melissa.


När Michael och hans gravida flickvän
flyttar in i sin nya lägenhet upptäcker de en vattenläcka från taket. De ger sig upp på vinden för att lokalisera läckan. Där finner de ett ihoptorkat lik. Det visar sig vara kvarlevorna av Melissa i lägenhet nummer fem. Melissa har varit försvunnen i ett par år, men trots det verkar ingen varken ha saknat henne eller varit närmare bekant med henne. Kommissarie Len Harper är på väg att gå i pension. Han kan emellertid inte släppa fallet även om det är svårt att konstatera om Melissa blivit mördad eller inte. Att grannar är skumma vet vi ju. I det här huset verkar emellertid nästan alla grannar vara udda eller ha hemligheter – allt från en haltande mattelärare, via en oförskämd son till ett lesbiskt par.

Visst är det spännande med ett lik på vinden och märkligt att ingen har saknat den döda. Samtidigt är det lite halvsegt. Mord blir inte konstaterat och den trötta polisen pensioneras. Ja, segt var ordet. Men självklart måste jag se fortsättningen, för nåt mystiskt är det ju med grannarna. Hur kan kvinnan ha varit borta i två år utan att vara saknad? I-land i ett nötskal?

Toffelomdömet efter första avsnittet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i HBTQ, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.